handwerkbeurs

De 15de handwerkbeurs, ik denk dat ik weinig edities gemist heb. Het is toch wel één van de leukste uitjes van het jaar! Dus toog ik naar Zwolle. Me heerlijk vergapen aan al het moois. Stand naar stand. Ook zo leuk om (internet-)bekenden te zien en hier en daar praatjes te maken.

 Er was dit jaar zelfs een muzikant ingevlogen op de YLA Lifestyle & Wol-stand, hij speelde prachtig.
Ik vond het dan ook erg sneu voor hem dat alle bezoekers alleen maar oog hadden voor de wolletjes en niet voor hem. Terwijl hij nog zo zijn best deed om de leukste covers te spelen, liepen dames hem zo voorbij met hun lijstjes, trollies en tassen.
Live muziek, ja leuk, ook op de handwerkbeurs!
Maar om nu in mijn ééntje te gaan applaudisseren en ‘Wie Vond Mooi!’
(Een variant van ‘We Want More!’) te gaan roepen is ook weer zo wat, op je 49ste… Maar ik mocht wel een foto van deze dappere zanger maken.

Dit jaar maar één item mijn boodschappenlijstje. Nee, geen garen. Ik ben momenteel ‘cold sheep’. In eerdere blogjes liet ik de term ‘cold sheep’ al wel eens vallen. Het betekent: de uitdaging om een bepaalde tijd geen garen meer te kopen. Gewoon omdat je genoeg ‘stash’ (voorraad) hebt. De uitdrukking komt van ‘cold-turkey’ een term die gebruikt wordt bij afkicken van drugs.
Nu moet ik toegeven, ik heb een behoorlijke voorraad garen. Mijn sokkengaren-stash bestaat alleen al uit 27 bollen!

Echt, ik mag de komende jaren wel het dubbele aantal uren in een etmaal hebben om het op te breien. (En een dubbele hoeveelheid energie erbij natuurlijk). Op mijn lijstje dit jaar: een paar ‘sock-blockers’, in het Nederlands ‘sok-op-spanners’. Een goede investering voor elke sokken-breister. Tot nu toe gebruikte ik blockers van karton. Wanneer je de pas gebreide sokken net wat netter wilt weggeven kan je ook sokken ‘persen’ of ‘opspannen’. De kartonnen versies werden bobbelig door het nat worden. Dus nu ECHTE sock blockers, van Knit-pro. Dico van Breiwinkel.nl had ze te koop.

Ik had nog een haakpakketje van Stip en Haak gekocht om weg te geven aan Z, binnenkort wordt ze Beppe (Oma): Rammelaar schaapje Suusje.
De handwerkbeurs was weer prachtig en veelzijdig. Inspiratie genoeg!
Ik heb mijn kaartjes achtergelaten bij de Lounge-hoek. Hier kon je een hele serie bloggers en vloggers in real-life ontmoeten. Zo leuk om even met vlogger Puk Vossen te hebben gepraat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: