over mij

 “Welkom op mijn weblog.
Mijn naam is Froukje Betten, bouwjaar 1968. Blogger sinds 2006, ervaringsdeskundige in de zorg (HBO5) sinds 2018 en ik ambassadeur van de stichting Samen Sterk Zonder Stigma sinds 2014. Hier een linkje over de organisatie en waar we voor staan.

Ik woon in Fryslân samen met Jan, poes Jiske en hond Chiqo. Ik heb twee volwassen kinderen en daarbij twee schoon-kinderen.
Naast dat ik partner, (schoon-/stief-/stiefgroot-) moeder, zusje en nog veel meer rollen heb, probeer ik vooral mezelf te zijn. En dat is lastig genoeg met een bipolaire stoornis aandoening.

Sinds ik heb leren handwerken, op de lagere school, heb ik de breinaalden niet meer los gelaten. Tegenwoordig kom ik regelmatig met andere brei-vriendinnen bij elkaar. Verder lees ik ook graag een boek en fotografeer er op los met m’n telefoon. Ik vind het heerlijk om met m’n lief en hond te wandelen in de natuur. Of er samen met de motor op uit te trekken.

Naast deze leuke activiteiten, zijn er nog duizend-en-één andere dingen die mijn interesse hebben, hierdoor heb ik dus vaak het idee dat de dag veel te weinig uren heeft…

Ik heb een doorlopende strijd met de weegschaal.
Dit komt doordat ik sporten erg vervelend vind en eten juist weer niet.

Op mijn weblog lees je wat mij zoal bezig houdt. Ik ben sinds 2011 een blogger via WordPress, daarvoor al een aantal jaren bij Web-log. Wanneer je mijn weblog bij langs gaat scrollen, zie je vooral breiwerkjes, de hond, de kat en natuurfoto’s voorbijkomen. Met hier en daar muziek of een gedichtje. Ofwel: de goede en fijne dingen in het leven. Dat is natuurlijk een gedeelte van mijn leven. Net als iedereen, heb ik mijn zorgen, onzekerheden en te maken met vervelende & lastige dingen in het leven. En daarnaast heb, ook ik, voor de wereld-problematiek geen oplossingen. De vluchtelingenproblematiek, de ik-maatschappij, de armoede in de wereld, klimaatverandering. Noem maar op.
Maar nee, ik beschrijf dit (meestal) niet op mijn weblog. Mijn weblog blijft vooral een aaneenschakeling van de leuke momenten en dagelijkse prietpraatjes.
Veel plezier met het bekijken & lezen, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!”
mail: postvoorfroukje-at-live.nl
IMG-20160110-WA0008

 

Word blij van:
Jan, sinneskyn-waar, de kinderen die vol verhalen thuis komen, volle maan, koffie met echte melk, struinen door de natuur, een schoon bed met beddengoed wat buiten aan de lijn heeft gehangen, hond Chiqo die enthousiast op me af komt rennen waarbij zijn oortjes heen en weer wapperen, sparren over esoterisch & mystieke onderwerpen, bij elkaar zijn van de Breibende, fluitende vogels, poes Jiske die me aan kruipt met haar kopje in m’n nek, een nieuw breiprojectje, wijntjes drinken, de leuke gesprekjes die we hebben met onze kleinkinderen die te snel groot worden, kleuren, op kringloopwinkel-strooptocht gaan, de muziek die ik verzameld heb op mijn MP3, het bijkletsen tijdens het breicafé in Oldeholtpade, beestjes in het wild zien, snuffelen in de bibliotheek en dan terugkomen met te veel boeken om in drie weken te kunnen lezen, prietpraatjes & foto’s plaatsen op mijn blog, eh… eigenlijk van heel veel dingen: tjeck m’n pinterest en instagram!

Word niet blij van:
De wekker, mijn haren die net op het punt waar je moeilijk bij komt in een gigaknoop zijn beland, gewelddadige-actie-film’s, wachten, rollenspellen bij scholingen, bezoek wat maar niet opstapt, storm, conflicten, staande nieuwjaarsrecepties, tekenfilms met van die irritante schreeuwende stemmetjes, reptielen, bloemschikken, jazz-muziek, Engelse drop, een weegschaal die net weer iets teveel aangeeft, onweer, tandartsbezoek, depressies, mensen die manipuleren en achter je rug om praten, een zoemende dikke vlieg in huis.

“Where words fail music speaks.”
“I may not be able to controle every situation and its comeout, but I can controle my attitude and how I deal with it.”

Advertenties

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Anita Drost
  Okt 26, 2013 @ 09:18:41

  Hoi hoi,
  Ik volg je al een tijdje, geniet van je foto’s en muziek.
  Het is wat stil geworden. Je bent een soort steuntje in de rug voor moeilijke momenten.
  Mvg Anita

  Beantwoorden

 2. Thea bruikman
  Dec 26, 2013 @ 11:23:25

  Hallo ben al lang op zoek naar een patroon voor een kerst trui die van u vind ik super zou ik het patroon kunnen krijgen vriendelijke groeten thea

  Beantwoorden

 3. gretha
  Jan 28, 2015 @ 12:01:40

  ik moet een basispatroon sokken breien hebben voor een kindje van 2 jaar zou U mij die ook toe kunnen mailen mijn mail adres is giedema@ziggo.nl

  Beantwoorden

 4. Tjeerd Hoekstra
  Sep 03, 2015 @ 13:53:27

  Kom bij toeval op je weblog schitterend gedaan; doe jan ook even de groeten van mij . groeten Tjeerd

  Beantwoorden

 5. Ed Kieckens
  Mrt 10, 2016 @ 11:17:52

  Hoi Froukje,
  Las zojuist jouw tekst over Schiermonnikoog. Leuk. Graag nodig ik je uit om eens een kijkje te nemen op http://www.schierweb.nl, de uitgebreide informatieve website over het eiland. Niet commercieel, maar wel uit passie voor het eiland gemaakt en dagelijks onderhouden.
  Groet,
  Ed

  Beantwoorden

 6. Jacqueline
  Mei 06, 2016 @ 19:55:54

  Hoi kan ik het patroon van de baby sokjes krijgen, ze zien er zo leuk uit, als een gewone sok. Ik heb sokkenwol over voor breinaalden maat 2,5 en ik wil ze maken als kraamkadootje
  Groeten van Jacqueline

  Beantwoorden

 7. Cor Spaargaren
  Okt 23, 2018 @ 07:48:47

  Beste Froukje,
  Ik ben op zoek naar polsmofjes vroeger kocht ik Insulation mofjes in Leiden bij een speciaal zaak Geo Kousen. Echter de fabriek die ze maakte is failliet. Ik draag 24 uur polsmofjes van wegen zenuwbeschadigingen na een operatie. Ik heb op via internet een alternatief gevonden echte deze zijn zo stevig gebreid, dat ik er niet mee uit de voeten kan. Vraag zo jij mij kunnen helpen ik heb z’n 20 paar per jaar nodig. Ik kan een exemplaar opsturen dan kan je kijken of je wat voor mij wat kan betekenen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: