over mij

“Welkom op mijn weblog. Mijn naam is Froukje, anno 1968.
Wonend in Fryslân met Janlief en hond Douwe. We hebben samen een stiefgezin.

Je kunt me typeren als een houtje-touwtje-heks. Ik voel me verbonden met de cyclus van de natuur, de maan & de sterren. Ik ben me bewust van mijn ‘footprint’ en probeer deze acceptabel te houden. 

Naast vrijwillig werken, parttime huisvrouw ben ik blogger & creatief doende. Ik heb een psychische variatie. Niets om me voor te schamen, iedereen heeft wel wat, toch? 

Sinds ik heb leren handwerken, op de lagere school, heb ik de breinaalden niet meer los gelaten. Ik heb dus nogal wat vlieguren op dit vakgebied, maar train nog elke dag mijn brei-spierballen. 

Regelmatig kom ik met m’n brei-vriendinnen bij elkaar. Verder lees ik graag en fotografeer er op los met m’n telefoon.

 Zingen vind ik fijn en dat doe ik bij popkoor VocaLinde. Ik vind het plezierig om met hond door de natuur te struinen. Of samen met onze camperbus of motor erop uit te trekken. 

En zo zijn er nog duizend-en-één andere dingen die mijn interesse hebben. Hierdoor heb ik het gevoel dat de dag te weinig uren heeft.

Ik heb een doorlopende strijd met de weegschaal. Dit komt doordat ik sporten erg vervelend vind en eten juist weer niet. Helaas, de medicatie werkt mijn slanke-lijn enorm tegen.

Sinds 2006 heb ik een blog. Vanaf 2011 via WordPress, daarvoor bij Web-log.

We leven in een wereld vol gedoe. Net als iedereen heb ik zo mijn zorgen en te maken met verdrietige en lastige dingen in het leven. Niemand ontkomt aan zijn eigen portie levensleed. Ik heb voor de wereld-problematiek geen oplossingen. Zo ook niet voor de ik-maatschappij, de armoede of de klimaatverandering.

Nee, ik beschrijf dit niet op mijn weblog. Mijn weblog blijft vooral een aaneenschakeling van juist de mooie momenten in het leven. Gewoon dagelijkse cursiefjes.

Veel plezier met het bekijken & lezen van mijn blog. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!”


Word blij van:

Sinneskyn-waar, de kinderen die vol verhalen thuis komen, volle maan, koffie zwart, Douwe naast me in de auto, wandelen in de natuur met Douwe, een rennende Douwe, een slapende Douwe, een schoon bed met beddengoed wat buiten aan de lijn heeft gehangen, sparren over esoterisch & mystieke onderwerpen, bij elkaar zijn van de Breibende, losgaan op de koor repetities, fluitende vogels, een nieuw breiprojectje, gesprekjes met de kleinkinderen, gakkende ganzen over horen vliegen wanneer je in je warme bed ligt, woordgrapjes, bij Jan achter op de motor, op kringloopwinkel-strooptocht gaan, mijn Spotify-lijst, het bijkletsen tijdens het Breicafé, beestjes in het wild zien, lammetjes in de wei, snel van A naar B kunnen op mijn ebike, prietpraatjes & foto’s plaatsen op mijn blog en echt dat is nog lang niet alles!

Word niet blij van:
De wekker, buikpijn, blaffende hond die je achterna komt als je nietsvermoedend langs fietst, gewelddadige-actie-film’s, slagroomtaart, onrust in mijn hoofd, wachten, bezoek wat maar niet opstapt, storm, conflicten, tekenfilms met van die irritante schreeuwende stemmetjes, reptielen, bloemschikken, een bbq met plastic-weggooi-bordjes, de zoek-het-zelf-maar-uit-weg-omleidingen waarbij je het dus verder maar moet uitzoeken, jazz-muziek, Engelse drop, lego-bloemen, een weegschaal die net weer iets teveel aangeeft, onweer, migraine, tandartsbezoek, depressies, tuinieren, een zoemende dikke vlieg in huis, dingen die kapot gaan, moe zijn en daardoor tot niets komen én een klapperende deur.

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Anneke Kuiper
  jul 31, 2022 @ 16:22:22

  Allereerst een compliment, ik lees je blog met veel plezier. Het heeft mij zelfs aangezet om sokkenwol, breipennen te kopen, om ook sokken te breien. Helaas, ondanks de filmpjes op YouTube lukt het mij niet om na de boord iets van een hak te creëeren. Nu komt mijn wel hele brutale vraag, mag ik langs komen voor les?

  Beantwoorden

 2. Alie de Jong
  aug 05, 2022 @ 05:55:59

  Dag Froukje,
  Wat schrijf je leuke vlogs! Ik geniet van je verhalen. Wat mij hierin ook zo aanspreekt is de rust die je in je teksten uitstraalt. Het leven, de wereld is zo ingewikkeld; je hebt duidelijk een manier gevonden om met je man, hond, muziek en breien daarmee om te gaan. Knap van je. Ik hoop je nog eens te ontmoeten op een familiebijeenkomst… ik ben getrouwd met je neef Klaas. Hartelijke groeten, Alie de Jong (ook een sokkenbreister)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: