over mij

“Welkom op mijn weblog. Mijn naam is Froukje, anno 1968. Wonend in Fryslân met Janlief. We hebben samen een stiefgezin met vijf volwassen kinderen, de daarbij behorende schoonkinderen + twee lieve kleinkinderen.

Naast parttime huisvrouw ben ik blogger & creatief doende. Ik probeer mijn weg te vinden in deze drukke wereld. Dat is een uitdaging.
Ik heb een hersenziekte die bipolaire aandoening heet. Ach, niets om me voor te schamen, iedereen heeft wel wat, toch? Het is een gebrek wat lastig is in het dagelijks leven. Nee, je ziet het niet aan mij. En bovendien er is altijd een deel van mijn brein dat het wél goed doet. Daar houd ik me dan maar aan vast wanneer mijn brein weer (gedeeltelijk) in de hobbel is.

Sinds ik heb leren handwerken, op de lagere school, heb ik de breinaalden niet meer los gelaten. Regelmatig kom ik met m’n brei-vriendinnen bij elkaar. Verder lees ik graag en fotografeer er op los met m’n telefoon.

 Ik vind het fijn om met m’n lief door de natuur te struinen. Of samen met onze camperbus of op de motor erop uit te trekken. Ook mag ik graag zingen en dat doe ik bij het koor VocaLinde, hier in het dorp.

Naast deze leuke activiteiten zijn er nog duizend-en-één andere dingen die mijn interesse hebben. Hierdoor heb ik het gevoel dat de dag te weinig uren heeft.

Ik heb een doorlopende strijd met de weegschaal. Dit komt doordat ik sporten erg vervelend vind en eten juist weer niet. Helaas, de medicatie werkt mijn slanke-lijn enorm tegen.

Sinds 2006 heb ik een blog. Vanaf 2011 via WordPress, daarvoor bij Web-log.

Net als iedereen heb ik mijn zorgen en te maken met verdrietige en lastige dingen in het leven. Niemand ontkomt aan zijn eigen portie levensleed. Daarnaast heb ook ik voor de wereld-problematiek geen oplossingen. Zo ook niet voor de ik-maatschappij, de armoede in de wereld of de klimaatverandering.

Nee, ik beschrijf dit niet op mijn weblog. Mijn weblog blijft vooral een aaneenschakeling van juist de mooie momenten in het leven. Gewoon dagelijkse cursiefjes.

Veel plezier met het bekijken & lezen van mijn blog. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!”


Word blij van:

Jan,     sinneskyn-waar,    de kinderen die vol verhalen thuis komen,    volle maan,   koffie,    wandelen in de natuur,     een schoon bed met beddengoed wat buiten aan de lijn heeft gehangen,
sparren over esoterisch & mystieke onderwerpen,     bij elkaar zijn van de Breibende,     fluitende vogels,     een nieuw breiprojectje,    de leuke gesprekjes die we hebben met onze kleinkinderen die te snel groot worden,     gakkende ganzen over horen vliegen wanneer je in je warme bed ligt, woordgrapjes,  bij Jan achter op de motor,   op kringloopwinkel-strooptocht gaan,    mijn Spotify-lijst,        het bijkletsen tijdens het Breicafé,    beestjes in het wild zien,    keihard losgaan met zingen in het koor hier in Olpea,    lammetjes in de wei,    rond snuffelen in de bibliotheek en dan terugkomen met te veel boeken om in vier weken te kunnen lezen, snel van A naar B kunnen op mijn bike,  prietpraatjes & foto’s plaatsen op mijn blog en echt dat is nog lang niet alles!

Word niet blij van:
De wekker,    het luchtkussen bij ontmoetingen (gelukkig niet meer sinds corona!),    buikpijn,    mijn haren die net op het punt waar je moeilijk bij komt in een gigaknoop zijn beland,   blaffende hond die je achterna komt als je nietsvermoedend langs fietst,  gewelddadige-actie-film’s,   onrust in mijn hoofd,     wachten,     bezoek wat maar niet opstapt,     storm,     conflicten,   tekenfilms met van die irritante schreeuwende stemmetjes,     reptielen,     bloemschikken,     een bbq met plastic-weggooi-bordjes,  de zoek-het-zelf-maar-uit-weg-omleidingen waarbij je het dus verder maar moet uitzoeken,   jazz-muziek,     Engelse drop,   een weegschaal die net weer iets teveel aangeeft,     onweer,     tandartsbezoek,  depressies,  tuinieren,  een zoemende dikke vlieg in huis, dingen die kapot gaan,  moe zijn en daardoor tot niets komen.

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Anita Drost
  okt 26, 2013 @ 09:18:41

  Hoi hoi,
  Ik volg je al een tijdje, geniet van je foto’s en muziek.
  Het is wat stil geworden. Je bent een soort steuntje in de rug voor moeilijke momenten.
  Mvg Anita

  Beantwoorden

 2. Thea bruikman
  dec 26, 2013 @ 11:23:25

  Hallo ben al lang op zoek naar een patroon voor een kerst trui die van u vind ik super zou ik het patroon kunnen krijgen vriendelijke groeten thea

  Beantwoorden

 3. gretha
  jan 28, 2015 @ 12:01:40

  ik moet een basispatroon sokken breien hebben voor een kindje van 2 jaar zou U mij die ook toe kunnen mailen mijn mail adres is giedema@ziggo.nl

  Beantwoorden

 4. Tjeerd Hoekstra
  sep 03, 2015 @ 13:53:27

  Kom bij toeval op je weblog schitterend gedaan; doe jan ook even de groeten van mij . groeten Tjeerd

  Beantwoorden

 5. Ed Kieckens
  mrt 10, 2016 @ 11:17:52

  Hoi Froukje,
  Las zojuist jouw tekst over Schiermonnikoog. Leuk. Graag nodig ik je uit om eens een kijkje te nemen op http://www.schierweb.nl, de uitgebreide informatieve website over het eiland. Niet commercieel, maar wel uit passie voor het eiland gemaakt en dagelijks onderhouden.
  Groet,
  Ed

  Beantwoorden

 6. Jacqueline
  mei 06, 2016 @ 19:55:54

  Hoi kan ik het patroon van de baby sokjes krijgen, ze zien er zo leuk uit, als een gewone sok. Ik heb sokkenwol over voor breinaalden maat 2,5 en ik wil ze maken als kraamkadootje
  Groeten van Jacqueline

  Beantwoorden

 7. Cor Spaargaren
  okt 23, 2018 @ 07:48:47

  Beste Froukje,
  Ik ben op zoek naar polsmofjes vroeger kocht ik Insulation mofjes in Leiden bij een speciaal zaak Geo Kousen. Echter de fabriek die ze maakte is failliet. Ik draag 24 uur polsmofjes van wegen zenuwbeschadigingen na een operatie. Ik heb op via internet een alternatief gevonden echte deze zijn zo stevig gebreid, dat ik er niet mee uit de voeten kan. Vraag zo jij mij kunnen helpen ik heb z’n 20 paar per jaar nodig. Ik kan een exemplaar opsturen dan kan je kijken of je wat voor mij wat kan betekenen.

  Beantwoorden

 8. Sandra van Rosmalen
  feb 14, 2021 @ 17:28:20

  Hoi Froukje,

  Die lapjesdeken is fantastisch. En superleuk met al die verschillende kleuren. Ik zou graag zo’n deken breien. Nu heb ik niet heel veel ervaring dus ik dacht ik zoek een patroon of beschrijving. Nu heb ik me wezenloos gezocht naar hoe ik die lapjes zo mooi schuin kan breien met zo’n naad erin. Kan jij mij tips/beschrijving geven om me op weg te helpen.
  Hartelijke groet!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: