I cannot change night into day, so I leave a light on for you.

.
Titel uit ‘Leave a light on’ van de Belgische muziekgroep Marble Sound. Tekst hier.


Ik kan de nacht niet in de dag veranderen, dus laat ik een lichtje voor je aan.

Jaren lang hing er hier een poster aan de muur:

Stel je voor er komt oorlog en niemand gaat er naar toe

Maar oorlog was eigenlijk een ver van mijn bed show. En de poster verdween naar zolder. Natuurlijk ben ik me wel bewust van de toestand in de wereld. Altijd zijn er overal wel conflicten. Maar dat dit zou gebeuren, wie had het kunnen denken? Het is ineens niet meer ver van mijn bed, de oorlog.

Toch maak ik deze week wel weer een cursiefje over alle dag hier in Fryslân.

Paaseieren
Ik kreeg van dochterlief het boek van Arne & Carlos met Paasbreisels.


Ik had al wel kerstballen van deze heren gebreid, dus waarom geen paaseieren?


Zie nu, zo leuk!


Ik heb er drie gebreid. Niet de meest perfecte eieren maar wel unieke! Er staan nog meer mooie patroontjes in het boek dus misschien komt er nog een uitbreiding.


40 dagen project
In december deed ik mee met een Mysterie Knit ALong van Wolhobby: een Adventshawl. Linda van Scheijndel heeft nu, tijdens de vastentijd, een nieuwe MKAL bedacht. Een ‘Lento Col’ die uit twee kleuren bestaat. Ik kan mijn skills qua kleurwerk wel wat upgraden, dus ik doe mee!

Dat Mysterie betekent dat je van te voren niet weet hoe het patroon gaat worden. Per dag komt er een deel van het patroon in mijn mailbox.


‘Lento’ is een muziekterm die aangeeft dat een stuk in een langzaam tempo gespeeld moet worden. Letterlijk betekent het “slepend”. Het metronoomgetal komt neer op 40-48 tellen per minuut.

Deze MKAL wordt tijdens de 40-dagen tijd gebreid. Dit is de periode van Aswoensdag (dit jaar op 2 maart) tot Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. Een tijd om stil te staan bij lijdensverhaal van Jezus, maar ook bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg. Hoe actueel!

Hierboven de eerste twee dagen. De eerste toer is een tijdelijke opzet, dat oranje draadje wordt er later uitgehaald.


Us Douwe

Zijn ogen waren vies, wat ontstoken. Dus gingen we samen naar de dierenarts. We moesten nogal geduld hebben in de wachtkamer. Er was een vader met twee zoontjes voor ons. In een kistje een zieke kip. De kip mocht dus eerst. Vader en zoontjes kwamen zonder kip weer in de wachtkamer. Kip had de spreekkamer niet overleefd bleek later. Zo verdrietig!

Het is nogal een uitdaging met onze Douwe in een wachtkamer. Hij is wars van alle beperkingen. En in een wachtkamer moet hij vast en dat wil hij dus niet. Hij zette het op een janken! En trekken en bijten in de riem. En hijgen en kwijlen. Ja, hij liet echt alle gedragingen zien die typerend zijn voor een hélé, hélé zielige en ongelukkige hond. En ik maar houden en keren met die hond.

Anyhow: de dode kip ging toch mee naar huis, ik denk voor een besloten begrafenis.

En toen kwam de dierenarts Douwe halen. De dierenarts sprak Frysk tegen Douwe. Tegen mijn Nederlands trouwens. Douwe was bij het overgaan van de spreekkamer-drempel veranderd in de liefste en coöperatieve hond aller tijden. Tja, wanneer de arts je in je moederstaal tegemoet treed… Ik vond dat wel iets liefs hebben. Dat vond Douwe ook! Hij was een en al (ontstoken) oog voor haar! Nu mag hij 7 dagen oogdruppeltjes.


Behandeling
Ik heb de 22 bestralingen gehad voor tegen het plekje op mijn neus. Want wat moet dat moet! Voor mijn gevoel ging de tijd best snel. Elke werkdag reden Douwe en ik naar Leeuwarden.


Lichamelijk werd het, na mate ik meer bestraling kreeg, steeds wel zwaarder.

Mijn neus is nu kapot en verbrand. Binnen en buitenkant. Ik heb een goede zalf ervoor en dus zal mijn neus er binnenkort wel weer normaal uitzien. Daarnaast ben ik moe. Wanneer ik teveel doe, wordt ik misselijk, zeg maar brak. Maar ook dat gaat over. Gewoon time out & gezond eten.


Go easy & take care,
Lieve groet uit Hooltpae!

 

 

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anja
  mrt 03, 2022 @ 20:06:08

  Ik hoop dat jij en Douwe gauw weer helemaal zijn hersteld!

  Beantwoorden

 2. Martine
  mrt 03, 2022 @ 21:54:17

  Knuffel van hieruit. Doe inderdaad maar kallem an, en wees lief voor jezelf 💛

  Beantwoorden

 3. Marijke
  mrt 06, 2022 @ 16:47:43

  Wat fijn dat je ondanks alles toch een stukje hebt geschreven. Ik weet hoe moeilijk dat is, maar het is echt waardevol. Een mooie gedachte, het breien van die kol in deze tijd. Beterschap voor jou en voor Douwe; doe het maar eventjes goed kalm aan.

  Beantwoorden

 4. Tante Maaike
  mrt 07, 2022 @ 05:28:57

  Wauw! Ik wil zo graag leren inbreien. Maar ik gun mezelf er geen tijd voor. Of eigenlijk, ik ben druk met andere verplichtingen. Je kleurkeuze is erg mooi.
  Fijn dat Douwe alleen een ontstoken oog heeft.
  Voor jou veel sterkte nogmaals, hopen dat nu alles goed blijft gaan en je neus weer geneest…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: