snow in april

Als de sneeuw valt in april, in plaats van zonlicht in je ogen. Dan weet je dat er dingen aan het veranderen zijn.
Hier hele: Tekst.


Een protestliedje van Vera. Zo mooi, dus voor mij de drang om het te willen delen. (foto van vorig jaar)

Warm hart warme voeten
Via de podcast van de dames van ‘Ministerie van gebreide zaken’ kwam ik op de site van ‘warm hart warme voeten’

Nu heb ik net een paar sokken van de naalden laten glijden. Hieronder een foto van pas gewassen, drogende sokken op de kachel. Ideaal die nep-voeten.


Het lijkt me goed die te gaan doneren. In Nederland gaan de sokken dan naar het Leger des Heils, in België naar Hart voor Vluchtelingen. Wat een goed initiatief!


De envelop gooi ik vandaag nog op de bus.

Handwerkhoekje
Mijn handwerk’hoekje’ is nu dicht bij de kachel. In november kregen we deze stoel van M. Ze past prachtig in ons interieur. Douwe vindt dit een mooi plaatsje, but the chair is mine!


An Acquisition
An acquisition is een nieuwe aankoop. Ik had het geloof ik niet met zoveel woorden gezegd, dat ik op Cold Sheep sta. Dit betekent: de uitdaging om een bepaalde tijd geen garen meer te kopen. Gewoon omdat je genoeg ‘stash’ (voorraad) hebt. De uitdrukking komt van ‘cold-turkey’ een term die gebruikt wordt bij afkicken van drugs.


Toch ging ik voor de bijl, of nee eigenlijk ook niet. Ik zag dit sokkengaren bij Sylvia van Wol met Verve. Lekker zomers! Ik kocht het gewoon omdat ik er blij van word en ik mezelf best eens mag verwennen. Bovendien is het de uitzondering die het bestaan van een regel bevestigt.

Zie nu zelf, prachtig toch!


Basis sock 75% superwash virgin wool en 25% nylon. Dat ‘virgin’ staan voor de eerste scheering van een schaap. Meestal met een jaar. Ligt even aan de geboortedatum.

Ik heb nog geen concreet plan met de streng. Toch in schoenen laten verdwijnen? Misschien verwerk ik het ook wel in een shawl. Gelukkig mag je van sokkenwol best andere projecten maken. Net als in een stacaravan, daar mag je ook in gaan zitten. Deze streng mag nu gewoon even ‘mooi’ liggen wezen.

Therapie
Eind december roerde ik het al aan in een blog. Er zit een verkeerd plekje op mijn neus. Aanvankelijk zou dit weggesneden worden. Omdat het best wel groot plek is voor een neus, zou ik in een lastig traject van plastische chirurgie komen. Ik zag hier tegenop. Maar ja, wat moet dat moet.

Toch twijfelde ik of dit wel de juiste weg zou zijn. En zo kreeg ik een verwijzing naar het RIF. Een vriendelijke radiotherapeutisch oncoloog stelde ons, alles afwegende, bestraling voor.


Gevolg: een bestalingsmasker is gemaakt en toen door de CT-scan om masker te markeren. Komende weken word ik elke dag bestraald. Hierdoor zullen de kankercellen op mijn neus vernietigd worden. Ik zal het er ongetwijfeld over hebben in de blogs. Ook dit is mijn leven (momenteel even).

Us Douwe
Hij kan nog niet alleen thuis blijven. Maar gelukkig hij houdt erg van autorijden.


.
Hij mag mee, alle ritjes naar Leeuwarden. Wel zo gezellig.


Grijze luchten

De modderpoel laat niet alleen een grijze winterlucht zien. Wat zijn de bomen toch ook mooi in hun kaalheid.

Go easy & take care,
Lieve groet uit Hooltpae!

 

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. zijvanhiernaastendaarnaast
  jan 26, 2022 @ 08:21:33

  Sterkte met de behandeling ❤️

  Beantwoorden

 2. Lily
  jan 26, 2022 @ 08:51:03

  Heel veel sterkte en hopelijk geen nare gevolgen van de bestraling.
  Gelukkig heb je veel steun aan us Douwe. 🥰

  Liefs Lily🌸

  Beantwoorden

 3. Marijke
  jan 26, 2022 @ 09:33:48

  Sterkte, Froukje, met de bestralingen. Ja, ook dit soort dingen horen bij het leven, dat heb je goed gezegd. Gelukkig heb je steun van Jan, Douwe en je breiwerkjes. En gelukkig heb je je gevoel voor humor altijd bij je. Die stacaravan…. hahaha.

  Beantwoorden

 4. Martine
  jan 26, 2022 @ 09:56:30

  Veel succes met de bestralingen. De neus is inderdaad een plek waar zulke basocellulaire carcinomen vaak voorkomen, want dat ding vangt gewoon altijd de zon op… Komt helemaal goed!

  En geniet intussen maar van het knuffelen met Douwe en het aaien van je streng wol 😉

  Beantwoorden

 5. Diana
  jan 26, 2022 @ 10:10:10

  Heel veel sterkte Froukje en dat het maar helemaal goed mag komen🍀🍀🍀❣️

  Beantwoorden

 6. anja
  jan 26, 2022 @ 21:15:06

  Wat kom jij tussen NEUS en lippen door soms grappig uit de bocht, zoals nu weer die stacaravan 😂. Wat fijn dat je verder hebt gezocht voor een behandeling en deze mogelijkheid bestaat. Het hoort bij het leven, gelukkig reizen Jan en Douwe met je mee, en een zonnig garen heb je zeker verdiend!

  Beantwoorden

 7. TANTE MAAIKE
  jan 31, 2022 @ 19:06:02

  Oei, Ik had het bericht over de plek op je neus gemist, dat is even schrikken. Hopelijk doet de bestraling zijn werk en kan het genezen worden.
  Op de site van Sylvia (wol met verve) mag ik voorlopig niet kijken haha. Ik weet wel weer hoe dat gaat, Voor elke wol een smoesje hoor! Zo mooi!
  Sterkte met de bestralingen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: