and the songbirds keep singing

Uit Songbird van FleedwoodMac. Ook zo’n prachtig nummer. Hieronder een cover van de Running Mates. Het tweestemmige vind ik zo mooi van Spencer and Julie Broschard, ja ze zijn een setje.

Schrijfster van het nummer, Christine McVie, zei over het liedje:’It’s “about nobody and everybody…in retrospect, it’s like an anthem…a little prayer of sorts.”

Bij mooie liedjes mag je zo je eigen ideeën, gedachtes en gevoelens hebben, denk ik. Bij stomme liedjes mag dat natuurlijk ook.

Oma-hiernaast
Het handwerken zit zuslief en mij gewoon in het bloed! Niet alleen ons moeder handwerkte graag, ook haar moeder maakte al van alles. Aan vaders kant hetzelfde.

Mijn oma Froukje (moeder van m’n vader) handwerkte elke dag. We noemden haar altijd Oma-hiernaast. Mijn andere grootouders heetten Opa- en Oma-Oldeholtpa. Een dorp naast Wolvega.


Anyhow: Als Oma haar huisje aan kant had dan kon ze zo de hele middag zitten te breien, te haken of te borduren. Een vertrouwd gezicht dus, dat handwerken.

Omdat oma naast ons woonde, zo kon ik, als klein meisje al, altijd achterom bij haar binnenlopen. Superfijn natuurlijk. Mijn Oma overleed in 1991. Ik was toen hoogzwanger van zoonlief.

Wandkleed
In het MFC ’t Vlechtwerk in Noordwolde hangt een wandkleed met de plattegrond van onze gemeente: Weststellingwerf.


In 1980 door een groep dames gemaakt. Oma heeft er ook haar steentje draadje aan bijgedragen. Erg leuk dat ik nog een foto heb waarop ze met het wandkleed bezig is.


Naast het wandkleed hangt een lijst met namen van de maaksters.


Elke keer als ik langs dit wandkleed liep, moest ik even aan Oma denken die daar 41 jaar terug er een stukje van heeft gemaakt. Prachtig toch!

Breibende
Ook ik vind het fijn om gezamenlijk te kunnen handwerken. Ik ben dankbaar dat ik in der tijd aan mocht schuiven bij de Breibende. Alweer 14 jaar geleden.

We komen bij elkaar met ons breiwerkje onder de arm. Een groep van nu 11 man vrouw die naast het breien aan de keukentafel, ook het leven bespreken. Het is goed om zulke contacten te hebben. Het inspireert niet alleen maar je kunt ook dingen delen, ook niet onbelangrijk.

Lopend werkje
Still knitting socks.Sunset
De zonsondergang kunnen we hier prachtig zien. Ter hoogte van Ter Idzard gaat ze hier onder. Ze zakt zo weg in het dorp daar.


Ik moet nog wennen hoe vroeg de zon onder gaat. En moeten we dus ook steeds eerder een beroep doen op onze eigen lichtjes.


Go easy & take care,
Lieve groet uit Hooltpae!

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Lily
  sep 09, 2021 @ 16:46:35

  Leuke foto’s.
  Hier zit het breien en borduren ook al generaties in de familie.❤️

  Troost je, straks wordt de klok een uur terug gezet en dan hebben we nog even natuurlijk licht.

  Kaarsen zijn wel sfeervol in de donkere tijden.

  Een fijne avond gewenst.

  Groetjes Lily 🌸

  Beantwoorden

 2. anja
  sep 09, 2021 @ 19:16:06

  Wat een mooi verhaal over het wandkleed, lijkt me inderdaad iets waardoor je, elke keer dat je er langs loopt, met warmte terugdenkt aan je oma.

  Beantwoorden

 3. Heidaj@home.nl
  sep 14, 2021 @ 17:13:04

  Topper!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: