ANWB stelletje

Levende have
Het is oorverdovend stil hier in huis, geen hond en geen poezekes. Bij gebrek aan levende have mocht Poes Mies op de foto met de werkjes die van mijn breipennetjes gleden.

ANWB stelletjes
Wie kent ze niet, zo’n echtpaar die zomerdag er op uit gaat in dezelfde outfit. Soms inclusief indentieke tassen.

Zou het zijn omdat het paar korting kreeg? Twee voor prijs van één. Of misschien is zo’n setje, in de loop van vele jaren, zo naar elkaar toe gegroeid dat ze automatisch dezelfde, uniseks kleding zijn gaan kopen?


Ik heb geen idee, maar ik vind het hilarisch. Helemaal toen Koefnoen er een parodie op maakte (links boven).

Toen het garenmerk Schachenmayr Regia met een lijn kwam genaamd ‘Partnerlook’ vond ik dat zo leuk! Zouden ze het fenomeen ANWB-stelletje ook in Duitsland kennen?

Er zijn vier kleurcombi’s. ‘Anton & Antonia’, ‘Franz & Franziska’, ‘Emil & Emila’. Ik zag variatie ‘Erik & Erika’ in de kortings-mand bij Ajoure liggen: die zijn voor mij!

Dus afgelopen weken heb ik twee paar sokken gebreid. Streepsokken breien, I love it!

Super handig met Regia Pairfect. Gewoon instructie volgen en je krijg twee identieke sokken. Sowieso. Je begint in het midden van bol. De gele draad afwikkelen en gaan.

Nu zit ik in team Sjoemel. Ik ben namelijk van de Hollandse Hiel. En die hak neemt net wat meer garen dan een short-row-heel. Die laatste techniek wordt door Regia aangeraden en die hoeveelheid garen zit in de bol.

Wat doe ik dus: Bij hak sok 1 snoep ik van de teen van sok 2 een stukje garen af. Dat is de buitenste draad van de bol. Bij hak sok 2 snoep ik van de teen van sok 1. Is het nog te volgen? Er zit echt genoeg garen op de bol om dit te doen.

Zeg nou zelf, twee geweldige ANWB-set-sokken


En natuurlijk poseren wij ook even zoals de Regia-reclameposter:


Weidebloemen

De Vogelwacht Oldeholtpade kwam met een goed initiatief. Hier in het dorp hebben we een evenemententerrein (mooi scrabble-woord). Het laatste jaar doet die naam het terrein geen eer aan. Het aantal evenementen was makkelijk op één hand te tellen. Nu heeft de Vogelwacht, in overleg, een stukje grond van het terrein afgesnoept om hier een bloemenperk van te maken. Zoiets als hieronder is de bedoeling.


De bloemen bieden voedsel en veiligheid voor insecten en vogels. De insecten zorgen voor bestuiving en natuurlijke bestrijding van plagen op het boerenland. Deze biodiversiteit heeft niet alleen op de insecten en vogels positieve invloed maar op onze hele huidige leefomgeving. 

Olifantenpaadjes
Olifantenpaadjes zijn vernoemd naar de typische eigenschap van olifanten om altijd de kortste weg te kiezen, waardoor een zichtbaar pad in de begroeiing wordt uitgesleten. Doordat mensen identiek gedrag vertonen, ontstaan vergelijkbare paden. In Hooltpae zijn er ook zulke paadjes.

Hier een Olifantenpaadje op het evenemententerrein, de linker is het snellere paadje. Gewoon het afsnijden van de route.


Bij het omploegen van het stukje grond voor de bloemenweide, heeft men rekening gehouden met het Olifantenpaadje. Dat vind ik dan wel weer mooi, want echt zo’n Olifantenpaadje houd je niet tegen…


Hieronder een ander Olifantenpad: vanaf de P.J. Gorteweg over de Stellingenweg. In Hooltpae is een fietstunnel gemaakt omdat het oversteken van de provinciale weg, de N351, gevaarlijk is.


Toch bleven mensen de oude oversteekplaats gebruiken. Dus plaatste de provincie tot twee keer, een hek. En dit werd twee keer gesloopt door Vandalen. Vervolgens werd er een zandbult neer gelegd en een sloot gegraven. Uiteindelijk zelfs betonblokken. Maar ook die houden overstekende passanten niet tegen. Overduidelijk een (gevaarlijk) Olifantenpaadje.


Ik neem overigens keurig de fietstunnel hoor.


Ondertussen in het vogelhuisje
Ons koolmeesje zit, as I type, nog te broeden. Wordt vervolgd.


Take care, kalm an
en lieve groet uit Hooltpae.

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anja
  mei 08, 2021 @ 23:12:48

  Wat een gevaarlijk olifantenpaadje over de provinciale weg heen, onbegrijpelijk dat men dat blijft gebruiken als er een tunnel is aangelegd.
  Hilarisch, ANWB-sokken, zo was mijn ex ook. Toen we mountainbikes gingen kopen, baalde hij er enorm van dat we niet exact dezelfde konden kopen, simpelweg doordat bij elk van ons een ander soort frame noodzakelijk was.
  Hij besloot toen om (zonder dat ik er van wist) 2 identieke regenpakken te kopen, ieder in onze eigen maat, dan konden we ook bij regen toch “lekker weg op de fietsen”. Haha, zie je het voor je, met een regenpak aan op een mountainbike zitten? Dat heb ik dus nooit gedaan, dochterlief heeft mijn pak afgedragen als ze door de regen naar school fietste.
  Onze huizen staan in een soort driehoek, met tussenin een stuk grasveld met 3 bomen. Anderhalf jaar terug is er een pilot gestart, waarbij met gemeentelijke subsidie dit grasveld is veranderd in een vlindertuin. Nou ja, dat was het mooie plan. Er werd 1 boom gekapt (zonde!), er werd een wadi aangelegd, aan de buitenkant kwamen allemaal planten te staan die vlinders aantrekken, daarbinnen een grasstrook als looppad, en in het hart een wilde tuin, zoals jij beschrijft. Mooi plan, maar tot nu toe geen succes. Het graszaad voor de wilde tuin werd vorig jaar opgegeten door de vogels, en een paar buurtbewoners die het “dagelijkse” onderhoud op zich hebben genomen, hebben helaas weinig verstand van de planten, snoeien op de verkeerde tijden en zo, waardoor er niet veel over is van de planten. En hulp van de andere bewoners willen ze niet, zij zijn bejaard en daarmee de oudsten en dus de wijsten (denken ze….). Ik hoop dat het project bij jullie beter slaagt.

  Beantwoorden

 2. Rian
  mei 09, 2021 @ 06:12:16

  Weer een gezellig blogje op een stille zondagochtend.
  Geniet elke keer weer van jouw belevenissen.
  Groetjes Rian

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: