stil

Eerst en vooral willen we iedereen bedanken voor de lieve woorden, berichtjes en kaarten die we kregen na het overlijden van ons vriendje Chiqo. We missen hem erg. Het is zo stil in huis.Streepjes

De (klein)kindersokken zijn af.


Mooi concept van garenmerk Regia. 60 grams bolletjes met streepjeseffect. Serie Pairfect Pair. Om uit het bolletje twee matchende kindersokken te breien heeft Regia een afwijkende kleur toe gevoegd. Zo weet de breister (m/v) precies waar ze met het tweede sokje moet beginnen.

Deze kleuren zijn er.


Ik koos nu ‘Hilde’ voor Tess en ‘Harald’ voor Kyan. Maar bij het zien van alle kleurtjes sluit ik andere combi’s niet uit.


Nu is het bij gezinnen vaak zo dat de kindjes in het weekend eerder beneden zijn dan papa en mama. En als we dan, op zondagmorgen, van onze kleindochter deze foto toegestuurd krijgen is dat zo leuk! Daar brei je het toch voor! (Fotocredit Tess)

Klompen
Onze jongste telg werd 28 jaar. Feestje dus. Coronaproof zou ik mijn koffie in de steeg moeten nuttigen. Ook zo wat. Dus ‘bijna-coronaproof’ dus zaten wij, pa en stiefma daar op de bank een gebakje te eten.

Bosvruchten yoghurt gebakjes – Liefde voor bakken
Bij weggaan zag ik Leon’s zijn klompen staan. Goh, ik wist niet dat hij op klompen liep.

‘Heb je wel sokken voor in de klompen?’ Nee. ‘Wil je sokken voor in de klompen?’ Ja. Maar dan wel echte geitewollensokken. ‘Komt voor de bakker*, eh breister!’

‘Komt voor de bakker’: Vroeger toen men vaak zelf deeg kneedde, bracht men het vervolgens naar de bakker om het te laten bakken. Als het deeg ‘voor de bakker’ was, was het belangrijkste werk dus al gedaan. Dus vandaar de betekenis: ‘Het komt in orde’.


Bij Kreativa in Noordwolde had ik een afspraak gemaakt en drie bollen wol gehaald. De mevrouw van de winkel zei me namelijk dat ik waarschijnlijk net niet uitkwam met 1 bol. Dan koop ik dus drie voor twee paar sokken, da’s logisch.

Wel saai garen eigenlijk. Als ik nu eens een andere techniek toepas, dat maakt het breien vast interessanter. Misschien sokken breien op de rondbreinaald?

Magic Loop
Zuslief breid al jaaaaaaaren twee sokken tegelijkertijd, toe-up (teen-been) Magic Loop. Dat is de techniek waarbij je met relatief weinig steken toch rond kan breien. Hieronder een sok in wording van zus. Breien in lapland, hoe fijn! Maar dat terzijde. Sok twee hangt rechts naast haar voet.


Om het me niet meteen al te moeilijk te maken zou ik eerst twee sokken top-down (been-teen) breien. En van 1 bol had ik twee bolletjes gewonden.

Zus doet dat trouwens niet, zij breit sok 1 van de buitenkant en sok 2 vanuit de binnenkant van de bol. Zuslief was verbaast dat ik, bij haar uitleg van het gebruik van de bol, me afvroeg hoe ze dan met de kleuren uitkwam. Dit bij zelfstrepend- of verloopgaren. Zus staat er niet eens bij stil… is dat een dingetje van mij? Of hebben meer breisters ook het streven om identieke sokken te breien? Bij het belachelijke af?

Dat is waarom ik blij ben met die lijn van sokkenwol Regia ‘Pairfect Pair’. Heerlijk, breien zonder hoofdbrekens bij de strepen. Froukje, als je deze tik van ‘dezelfde sokken willen breien’ loslaat, dan zijn alle sokkenbolletjes fijn om te breien.


Anyhow: Ik had twee bolletjes, een rondbreinaald 2.5 mm van 120 cm en een youtubefilmpje met Magic Loop. Deze mevrouw legde het prima uit.

Ik aan de slag…


Na dit te ontwarren heb je dit:


Zag er wel ok uit. Maar jeetje, ik zat zo te hannesen. Het is natuurlijk logisch dat, wanneer je een onbekende techniek toepast, je vlieguren, eh breiuren, moet maken. Gewoon om het je eigen te maken.

Maar mijn hoofd zei me dat het nu niet zo slim is om dit te gaan leren. Dus ik heb het beginnend werkje in het trommeltje opgeborgen. Voor een andere keer.

Heb mijn vertrouwde zing naaldjes gepakt en een andere sok opgezet.


Okay, wel een saai bolletje, maar hey: de sokken worden sowieso identiek qua kleurstelling!

Huurwoning
Na bezichtiging van de woning, die we in de verhuur hadden, is de nieuwe huurder al druk aan de gang om in het huisje zijn eigen nestje te realiseren. Meneer Koolmees heeft geen last met ‘click en collect’ of ‘doe-het-zelf-winkel met tijdsslot’. Hij haalt zijn bouwmateriaal gewoon uit de natuur.Last but not least

No matter how or when we lose our furry friends, their love lasts a lifetime.

 

Lieve groet uit Olpae!

 

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. lilyboskat98@home.nl
  apr 12, 2021 @ 14:14:41

  Mooie foto van Chico ❣️

  Tja het is wat met die sokken, hè. 😁

  Sterkte in het stille huis, groetjes Lily🌸.

  Beantwoorden

 2. Jan
  apr 12, 2021 @ 15:26:12

  Chico missen we enorm. Het is zo stil in huis.
  Brrrr

  Beantwoorden

 3. Lily
  apr 12, 2021 @ 16:32:12

  Jan, ik geloof je meteen.
  Wij hebben het ook zo vaak meegemaakt.☹️
  Zonder diertjes om je heen is niks waard.
  Ze geven je zóveel.❤️

  Beantwoorden

 4. Annemarie
  apr 12, 2021 @ 16:59:44

  Het overlijden van Chico was me helemaal ontgaan. Wat verdrietig en wat zullen jullie hem missen. Ik denk wel, door het volgen van al die blogjes dat hij bij jullie een geweldig leven heeft gehad. Ik hoop dat dat een klein beetje troost kan bieden.

  Zo grappig om te lezen hoe verschillend twee zussen omgaan met sokken breien en wat een superleuke kleinkind sokken heb je gebreid. Succes met de geitenwollensokken. Dat komt vast helemaal goed.
  Groetjes,
  Annemarie

  Beantwoorden

 5. anja
  apr 12, 2021 @ 18:51:32

  De oorverdovende stilte zal nog wel een tijdje doorgaan, nogmaals veel sterkte!
  Als je toe-up wilt proberen op een rondbreinaald, is dit het ideale garen om dat te doen. Gewoon 1 sok breien, niet 2 tegelijk, dan moet je gewoon teveel nieuwe dingen tegelijk leren. Dus 1 sok opzetten bij de teen, en helemaal breien, en daarna de volgende sok. Bij dit garen heb je de garantie dat ze toch wel identiek worden. En nee hoor, je bent niet de enige, zoals jouw zus breit zou ik niet kunnen, dan krijg je 2 totaal verschillende sokken. Leuk bij een ander, maar niets voor mij, ik wil 2 identieke!
  Wat leuk, die zondagochtend-foto, ik denk dat er nog wel meer sokjes met die speciale garen gebreid gaan worden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: