les petites choses

De kleine dingen
Zo heet het project wat ik op de pen heb staan. ‘Les petites choses’ is een KAL (Knit-A-Long) van het Franse garenmerk Katia. Een deken breien. Ik heb net deel 1 af. Er zijn inmiddels al 4 van de 6 delen verschenen.

Ik ben regelmatig wat langzamer dan de rest. Op de lagere school al. Ik las de woordjes van de Brus Test te traag. Dus zat ik met groepslezen bij een groepje kinderen van een klas lager. Dat is heel vervelend & naar als je 10 bent. En de Coopertest dan, op de middelbare school. Ach, laten we het daar maar niet over hebben…

Nu deert het me niet meer dat ik soms wat langzamer ben. My speed doesn’t matter, forward is forward.

Het is logisch dat ik er wat langer over doe. Het patroon geeft namelijk 168 steken aan en ik brei met 252 steken. Ik heb genoeg garen om de deken groter te maken, vandaar.

Het garen is Scheepjes Colour Crafter, mooi en zacht garen. Wel 100% acryl, maar daar heb ik geen moeite mee. Ik ben niet zo’n yarnsnob.

Ik houd me grotendeels wel aan het patroon, maar voeg hier en daar wel een extra toertje toe. Dat heet ‘creatieve vrijheid’. Hieronder de making of:

Een poes Twinkel en rechts onder ook de hondensnuit van Chiqo. Altijd goed dat er twee kritisch mee kijken bij een fotoshoot.

Werkje over de finishlijn
De sokken van Janlief zijn klaar. Het was een feestje om ze te breien. Ik vind de kleurstelling en het streepjespatroon zo mooi. Garen: Regia Pairfect Design Line.


Ik brei sokken op naaldjes 2.25 met 60 steken. Wanneer ik het been breide zoals aangeven werd dat te lang. Dus heb ik heb bij beide sokken een paar streepjes laten verdwijnen door de draad even af te wikkelen tot de hiel.

De ontwerpers van dit garen, de Noren Arne en Carlos, gaan uit van een short-row heel. Ik ben van de Hollandse hiel maar die neemt meer garen dan die short-row heel. Door te smokkelen met het aantal toeren van het hielvlapje kwam ik precies goed uit bij het streeppatroon van de voet. Nu dacht ik, die modivicatie onthoud ik wel voor sok 2. Niet dus…


Ik heb er uiteindelijk goed eind aan weten te breien.

You Tube
In mijn vorige blogje had ik een filmpje zitten over mijn ‘kantoortje’. De plek in ons huis waar mijn handwerkspullen liggen. Ik had ‘Come home‘ van Sofia Dragt eronder spelen. Maar dat mag niet. Ik dacht, och als het op de achtergrond hoorbaar is, is dat wel ok. Niet dus.

Zoonlief hielp me snel uit de brand en had het filmpje van een gratis muziekje voorzien. Geluid van de deurkruk bleef en het muziekje stop ook precies waar het stoppen moet. Voor Wessel is het bewerken van dit filmpje a piece of cake. Omdat mijn mail-volgers het filmpje niet konden zien, hier nog een herkansing.

Them Dirty Dimes
(Jambers:) Overdag werkt Wessel in zijn éénmanszaak, maar ’s avonds drumt hij bij Them Dirty Dimes. Deze band is geïnspireerd door jaren ’20 muziek, vorige eeuw. Resultaat een old-fashioned blues en gypsy sound. Hieronder hun bandfoto. Zoonlief staat uiterst rechts.


Nu heeft Wessel meer uren in een dag dan de gewone mens. Zo heeft hij een videoclip bij het nummer ‘Keep diggin’  uitgeschreven, geregisseerd, gefilmd én gemonteerd. En dat filmen gaat dan zo:


Gefilmd in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Het liedje vertelt het verhaal van een mysterieuze vreemdeling die goudkoorts komt verspreiden in een klein dorpje. Maar zoals in ieder realistisch scenario wordt er maar één iemand rijk en blijft het hele dorp berooid achter.

Da hej mooi doan Wessel!

Let all that you do be done with love.
Kalm an en een lieve groet uit Olpae!

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Marijke
  mrt 24, 2021 @ 13:54:43

  Ach, slow is toch juist in? Ik ben zelf wel een snelle lezer, maar was na zwemles altijd als allerlaatste klaar met aankleden. En nu… ik was nog helemaal niet klaar met je vorige blog post en je hebt al supersnel weer een nieuwe. Wat ontzettend leuk om even rond te kijken in jouw ‘kantoortje’. Ik kom er vast nog eens terug. Nog veel mooier met het nieuwe muziekje. En keep diggin’ is helemaal een supergaaf! Ik wens je lekker lang plezier van je nieuwe deken.

  Beantwoorden

 2. anja
  mrt 24, 2021 @ 17:50:46

  Oh wat leuk, een andere blogster bij wie ik mee lees, zie ik dezelfde deken ontstaan, in heel andere kleuren.
  Wat een prachtig garen en leuke strepen voor Jan’s sokken. Tja, ik ben blij dat ik altijd vanaf de teen brei, zo weet ik zeker dat ik uitkom met mijn garen, en omdat ik ze 2 tegelijk op 1 rondbreinaald brei, gebeurt het me gelukkig niet dat ik iets moet onthouden voor sok 2.
  Heerlijk als je hulp kunt krijgen van je kind, bij dingen waar onze generatie nu eenmaal niet is opgegroeid.
  En tempo? Snel of langzaam? Handwerken doe je toch voor je plezier, lekker in je eigen tempo!

  Beantwoorden

 3. Maaike
  mrt 27, 2021 @ 09:59:24

  Wat een prachtige deken wordt het! Scheepjes Colour crafter is zooo lekker zacht!
  En die sokken… Wauw! Ik ga toch eens naar dat garen zoeken.
  Wat een geweldig bandfoto, heerlijke muziek ook. Tof dat je zoon dat doet! Het is zo vlakbij, jammer dat ik nog nooit iets van de band gehoord heb!

  Beantwoorden

 4. Trackback: why waste hours a day, worrying all night long | froukje's weblog
 5. Trackback: with grace in your heart and flowers in your hair | froukje's weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: