agenda en andere zaken

‘Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen’. Dat zong mijn vader dan. De rest van de woorden van psalm 90 ken ik niet, maar misschien zong hij die ook wel niet. 2020 is alweer voorbij en we staan aan het begin van 2021. Dat betekent een nieuwe inhoud voor mijn agenda.


Ik heb al jaren dezelfde HEMA agenda. Elk jaar gaan de oude blaadjes eruit en de nieuwe blaadjes erin. Wanneer de adressenblaadjes nog netjes zijn hoef ik die niet te vervangen natuurlijk. Dat vind ik wel een voordeel van dit systeem. Ook vind ik het fijn dat er in deze agenda ruimte is om foto’s, veertjes en kleine kattebelletjes te bewaren.

Beesten in het nieuws:
Vroeger luisterde ik op zondagmorgen de ‘Ko de Boswachtershow’ op de radio. Het was de kindervariant van ‘Vroege vogels’. Die jingle ‘Beesten in het nieuws’ zit nog zo in mijn hoofd.


Anyhow, elk jaar hadden we een hond helemaal in de paniek. En niet alleen op 31 december, al een week vóór die datum tot tenminste een dikke week erna. Wat was ik blij met het vuurwerkverbod dit jaar. Natuurlijk werd er wel vuurwerk afgestoken maar zoveel minder!

Chiqo is ook wat hardhorend, wat? HARDHOREND en dat speelt ook mee dat hij makkelijker loopt deze tijd. Maar toch, die enorme knallen bleven uit. Ongekend om op oudjaarsdag door het bos te kunnen lopen met een hond die met een vrolijke zwiep-staart met me meeloopt!

Ik denk dan: blijvend afschaffen dat vuurwerk. Dit jaar was de reden natuurlijk om de Spoed Eisende Hulp te ontlasten tijdens Corona. Maar wat zou een definitief verbod mooi zijn voor de dieren en wat scheelt dit ook een luchtvervuiling en troep op de grond.

Nog meer beestjes-nieuws:
Sinds 11 december logeert Twinkel bij ons. Dit is de ietwat obese lapjeskat van onze kleindochter. Door verhuizen en tijdelijk andere woningen mogen wij Twinkel verzorgen tot haar baasje in het nieuwe huis gaat wonen, medio maart. Een goede oplossing, poezekes houden nu eenmaal van een stabiele woonomgeving.


Het gaat prima met de poes. Ze geeft vanaf dag één Chiqo kopjes. Twinkel moest wel wat wennen aan Guusje, maar Guus vond het wel interessant zo’n vriendinnetje erbij. Bovendien kwam er met Twinkel ook wat bagage mee en dat kon Guus mooi uitproberen.


Guus is 18 december over de regenboogbrug gewandeld. We missen haar. Uit gewoonte noemen we Twinkel vaak Guusje. Maar dat vindt Guusje eh, nee, Twinkel niet erg. Ze is erg lief en is graag bij ons én Chiqo in de buurt. Ze lijkt veel op Vodje, de lapjeskat die we vroeger thuis hadden. Zie hieronder.


Vodje was niet zo lief als Twinkel. Vodje maaide nog wel eens met haar pootje, klauwtjes uit! Dat doet Twinkel niet. Ze wandelt tijdens het eten zo tussen onze bordjes door. En ach, dat vinden wij niet erg.


En ’s avonds ligt ze naast me, precies op de plek waar Guusje altijd lag.


Ik vind het zo gezellig dat Twinkel hier is. Ze gaat straks weer naar haar eigen baasje, maar tot die tijd genieten we enorm van haar gezelschap.

Drempel:
Ik stapte met twee lopende werkjes over de drempel van het nieuwjaar. Toevallig twee dekens.

De sokkengarendeken.


En de granny square deken van Zeeman Royal garen.


Maar een nieuw jaar vraagt om nieuwe plannen. Nu heb ik 1000 en 1 plannen, maar nu doel ik op de echte concrete projecten.

Plan één: Ik ga meedoen met een Make-a-long. Deze duurt 6 weken en wordt georganiseerd door Siets aan de Maak. We maken de Segelschiff am See van Alexa Boonstra. Omdat deze sjaal mooi royaal is er en maar één streng ‘ander’ garen nodig is, leek dit me hét patroon. Een deel is gestreept en een deel ajour. Ik had nog een streng grijs, samen met nog een ander kleurtje uit mijn stash. Ik schreef 22 december al over dit plan. Ik zal vanavond de strengen op mooie cakes draaien en dan kan ik los.

Plannetje twee: Beer Vera!

Ik had mezelf schandalig verwend. Ik ben niet van de adventskalender ‘unboxen’ met elke dag een theezakje, ministrengetjes en iets van chocola. Ik heb al niets met die tijd, advent en Kerst. Tenminste niet op de manier zoals het in de media gedicteerd wordt. Vlogsters lieten dagelijks hun vangst zien met veel gekraak van papier en zakjes. Instagramposts met elke dag een ministrengetje vind ik na een paar dagen ook niet zo boeiend meer eigenlijk.

Mag ik dat wel zo zeggen? Ach, ieder zijn ding toch en ik kan zo doorscrollen. Nee, ik ga dan voor het grote werk! Ik liet een doos van Blij dat ik Brei aanrukken. Hierin wol voor 5(!)paar sokken, twee patroonboeken voor sokken en gewoon een zakje thee. Zie hier heb ík wat aan! Prachtig pakket welke ik uitpakte op mijn verjaardag.


Die bruine Regia Tweed daar zag ik dus gelijk een Vera in. Plan twee van 2021 dus.


Zo de eerste blogpost van dit jaar is weer een feit. Die van 1 januari was de nieuwjaarskaart en die tel ik even niet als post.
Tja, dit is weer een ‘make a short story long’ blogje. En dan schrap ik al heel wat tekst! Echt, mijn blogs hebben een groot ‘kill your darlings’ gehalte.


Be safe, take care en kalm an! En blijf vooral de dingen doen waar je blij van wordt.
Lieve groet uit Olpae!

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Diana
  jan 03, 2021 @ 07:47:44

  Wat een feel good blog weer Froukje! Altijd leuk om te lezen en ik geniet van je foto’s en verhalen over de diertjes.
  Veel succes met de KAL en het maken van Vera.
  Groetjes,
  Diana

  Beantwoorden

 2. hermabetten
  jan 03, 2021 @ 08:27:37

  Wat weer een zalige blogpost!!! Zo fijn om te lezen en met de foto’s erbij!!!! Ook ik ben helemaal voor een vuurwerk verbod om dezelfde redenen als jij.
  Ik verheug me enorm op je volgende blogposts

  Beantwoorden

 3. anja
  jan 03, 2021 @ 08:30:44

  Hoi Froukje, ik geniet juist altijd van die langere verhalen (ben zelf ook erg slecht in korte verhaaltjes, haha). Wat fijn dat jullie nu Twinkel in huis hebben, onbedoeld is zij zo een mooie overgang, na het overlijden van Guusje. Wij hebben onze poes nu 5 maanden, het duurde ook best even voordat we niet de naam van onze vorige poes noemden. Leuk waar je jezelf mee hebt verwend, en zeker ook fijn voor Jeanet, die haar winkeltje nu gesloten moet houden. Ik verbaas me ook over die adventskalenders met garen, dan heb je aan het einde een hele berg strengetjes van 10 of 20 gram, waar je behoorlijk wat geld voor hebt betaald. Dan zou ik er ook voor kiezen dat bedrag te besteden aan garen die ik zelf uitkies ipv maar afwachten wat ik krijg. Veel plezier bij de KAL!

  Beantwoorden

 4. Annemarie
  jan 03, 2021 @ 09:36:16

  Ik geniet altijd van je blogs, van de foto’s, van de dieren (vooral van de poezen omdat ik zo van katten hou, maar zo allergisch ben voor dieren 😦 helaas) maar ook van de natuurfoto’s en de handwerkzaken. Zomaar even een gezellig inkijkje! Wat een mooi pakket van Blij dat ik Brei, ik ben benieuwd naar alle mooie dingen die je daar weer van gaat maken. Fijne zondag en alle goeds voor het nieuwe jaar! Groetjes, Annemarie

  Beantwoorden

 5. zijvanhiernaastendaarnaast
  jan 03, 2021 @ 10:32:58

  Ik geniet enorm van jouw blogs, en raak ook altijd geinspireerd er door! En mijn poezenhart kan enorm genieten van jouw foto s. Hier kunnen we geen poezen hebben ivm allergieen van man en kind.

  Beantwoorden

 6. Exquisit
  jan 03, 2021 @ 19:41:06

  Leuk om te lezen weer.

  Beantwoorden

 7. Anita
  jan 04, 2021 @ 10:42:10

  Weer leuk om over al jullie bezigheden te lezen. Dank je wel👍😁👋 groet Anita.

  Beantwoorden

 8. Safari
  jun 10, 2021 @ 19:39:51

  Complimenten met je blog!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: