houtje-touwtje

Ik vind mezelf een houtje-touwtje-handwerkster. Ik kan me best redden maar mijn handwerk-skills zijn niet top.


Wanneer je in je leven al je vrije tijd aan één techniek zou besteden dan is het logisch dat je je dan gigantisch kunt ontwikkelen in de ene techniek. Iemand die heel veel quilt kan zich daarin piraminaal in bekwamen. Ik doe van alles: Haken, breien, borduren en zo nu en dan met lapjes spelen. Ik zit in team ‘gewoon-van-alles-een-beetje’. Misschien zijn deze voorgaande zinnen wel getypt om mezelf in te dekken.


Het geeft helemaal niet wanneer je niet een hoogvlieger bent, maar ik wil me ook niet scharen onder de laagvliegers. Ik hang ergens in het midden. Tja, dat mag ook wel na 42 jaar oefenen op mijn handwerk-skills.

En wéér kom ik dan uit bij de tekst uit Baltimore: ‘Wanneer je je met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd kleinere en grotere mensen zijn dan je zelf bent’. En zo is het. 

Anyhow, ik hou het qua breien vaak bij de dingen die ik al kan. Ik borduur brei hier dan wel op voort. Een ander boordje of patroontje in de sok. Een sjaal met in lace patroon maar dan wel één met de teruggaande toeren in averecht.


Bij een gehaakte deken speel ik dan wel met kleur op mijn eigen wijze. Zo dus wat.

Extreem knitting niet voor mij, ik ga voor de veilige weg. Och soms probeer ik dus wel wat uit en leer ik ook wel weer iets nieuws. Natuurlijk. Maar toch, als ik heel eerlijk ben, ben ik gewoon een houtje-touwtje-handwerkster. En dat…is prima!


Be safe, take care en kalm an! Met een lieve groet uit Olpae.

Als laatste: ‘If you happy and you know it just say WOEH!’ 

 

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. zijvanhiernaastendaarnaast
  dec 17, 2020 @ 12:43:29

  Grappig he hoe we naar ons zelf kijken. Ik vind jou namelijk een hele goede handwerkster, en kijk met bewondering wat jij allemaal maakt. Zelf blijf ik in eerste plaats een naaister, dan breister en dan haakster😄. Die drie technieken wisselen elkaar af en dan ook niet op hoog niveau vind ik zelf dan he😉

  Beantwoorden

 2. Marianne Schooneman-Leyding
  dec 17, 2020 @ 12:47:18

  Haha, ik herken mezelf hierin. En weet je wat ik nu denk: door een beetje in het vertrouwde te blijven hangen zorgt het ook juist voor ontspanning. Als ik iets nieuws ga proberen bezorgt dat toch een beetje stress. Sinds afgelopen jaar voor het eerst sokken leren breien, nadat ik al bijna 50 jaar veel gehaakt, gebreid en geborduurd heb. En via de FB sokken groep ben ik op je weblog gekomen en geniet ik sinds kort van je leuke verhaaltjes!

  Beantwoorden

 3. Lily
  dec 17, 2020 @ 13:11:45

  Ik vind jouw werkjes er altijd perfect uit zien !
  Vooral de blauwe sjaal 😍
  Maar ja, jij hebt goede hulp van jouw Berend.🤣

  En vergeet niet: ben gelukkig met de dingen die je doet en kunt.
  Het hoeft niet meer te zijn !

  Groetjes Lily🌸

  Beantwoorden

 4. jan
  dec 17, 2020 @ 18:47:31

  ik kan niet breien, maar vindt het telkens maar weer een stukje vakmanschap

  Beantwoorden

 5. anja
  dec 18, 2020 @ 01:01:28

  Voor mij gaat het om het plezier en de ontspanning die ik beleef aan breien (en haken, en borduren, en…). Soms ben ik tevreden over iets wat ik heb gemaakt, soms helemaal niet. In het laatste geval haal ik het gewoon weer uit, dubbel plezier van het garen, voor hetzelfde geld! Weet je, ik denk dat de meeste creatieve mensen hun eigen werk maar zo-zo vinden, omdat zij zelf weten waar ze een foutje hebben weggewerkt bijvoorbeeld. Een ander ziet dat niet, die ziet het mooie eindresultaat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: