lopende werkjes IX

Op dit moment heb ik zes lopende werkjes. Hiervan drie dekens, twee sokkenprojectjes en één sjaal. Van alle lopende werkjes liggen er vijf beneden. Wanneer je bij mij naast de bank keek dan zag dat er zo uit:


Het gebeurd hier wel vaker hoor, dat zo’n hoekje helemaal dichtslibt. Normaal haal ik wel eens wat projecten af of leg ze boven, uit het zicht. Nu hebben alle projecten wel een zekere belangrijkheid. En laat ik ze, als een echte ‘blogger’, even laten zien.

Vooraan de afvaldeken. Van restjes sokkengaren maak ik kleine lapjes die ik in clusters van 9, omrand met wit. ‘Afval’ staat in dit project ook voor mijn eigen afvalproces. Elke ons die ik afval mag ik 1 lapje breien. En ik mag al 46 lapjes breien.


Project 2: poezensokken, het beginnetje is er. Natuurlijk met een boordje in muizentandje. Deze sokken maakt ik voor een poezemoeder van 3 lieve poezebeestjes.


Mijn knit-to-go: sokken met een reliëfpatroontje. Het garen is mooi van kleur maar breit niet echt fijn. Ik had al eens eerder een sok met deze wol opgezet. Toen beviel het ook al niet, dus afgehaald. Nu wil ik ze wel tot een paar sokken verwerken. Dan kan ik weer met een fijner garen aan de brei.


En dan gaan we door naar mijn acquisistions (nieuwe aankopen). Garen voor sjaal Herbs & Spices van Drops. Onlangs had ik de sjaal voor dochterlief gemaak. Deze wordt voor mezelf want ik heb een nieuwe jas, dus ja… daar moet ook een nieuwe sjaal bij. Jacobus probeert de zachtheid van het garen uit. Wibra wol Saskia en Bianca. Ja, goed gekeurd!

De komende 11 weken zal ik regelmatig aan deze deken haken. Ik doe mee met De Scheepjes crochet along & read along 2020. In deze blog had ik het er over. Start klaar, ten tijde van deze foto.

Last but not least: De Persian Tiles- Eastern Jewels van Lucia Dun. Ik kocht in 2018 al dit garenpakket. Eén granny had ik al gemaakt, onlangs dit project weer opgepakt. Het is zo leuk om met die mooie kleurtjes bezig te zijn. Voor mij nog best wel een uitdaging, maar de werkbeschrijving is goed leesbaar dus zal ook deze deken wel de eindstreep halen. Zeker & vast.


Ok, het zijn wel veel lopende werkjes. Ik zal zien hoe het gaat. Maar voor mij geldt: niets hoeft, alles mag!

Ik had vandaag een rommel en poets dag. Gevolg dat mijn rommelige hoekje naast de bank, zie eerste foto, er nu ziet het er zo uit:


Gelukkig past Chiqo zijn mandje er gewoon nog bij hoor!


Be save en kalm an!

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Lily Thijssen
  sep 23, 2020 @ 17:40:32

  WAUW, die poezensokken, geweldig !
  En dat Saskia en Bianca garen is ook mooi.
  Ik brei er vaak en graag mee.
  Alleen vind ik de kwaliteit van Saskia minder geworden dan vroeger.
  Ik heb een vest er mee gebreid en na een dag dragen pilde hij al heel erg.
  Daarom had ik contact gezocht met Wibra, maar die zeggen dat er niets verandert is aan het garen.

  Het ziet er weer netjes uit in je hoekje !
  Ik werk eerst een werkje af voordat ik aan een nieuw begin, ben bang dat ik de draad kwijt raak als ik meer werken heb liggen.🤣

  Een fijne avond gewenst ! 🧶

  Groetjes Lily

  Beantwoorden

 2. anja
  sep 23, 2020 @ 20:12:54

  Wat een leuke lopende projecten heb je. En een fijne oplossing voor je handwerkhoekje. Ik wil je graag een compliment geven, al 46 lapjes voor je afvaldeken, dat betekent al flink afgevallen. Knap hoor!

  Beantwoorden

 3. Herma
  sep 24, 2020 @ 17:22:12

  Wat weer een gezellige blogpost!!! Mooi allemaal! Wat een rijkdom dat je er zo van kunt genieten, zalig!

  Beantwoorden

 4. Alie van Schouwenburg
  sep 29, 2020 @ 08:21:54

  Wat voor relief patroon gebruik je voor de sokken. Het ziet er leuk uit

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: