nummerrrrr… 15

Allereerst wil ik graag iedereen bedanken voor de reacties op mijn vorige blogje, zo lief, ondersteunend en hartverwarmend. 

Sokkenbreien, toch wel mijn favoriete bezigheid. Mogelijkheden zijn eindeloos, saai bestaat niet in de sokkenbreiwereld.


Bij de Zeeman koop je 5 paar herensokken voor €3.99, maar onder de €5 heb je geen sokkenwol en uit 1 bol haal je maar 1 paar sokken. Desondanks blijft het een fijne bezigheid.
En zeg nou zelf, er gaat toch niets bòven zelfgebreide sokken. De liefde die er in zit, nee dat vind je niet in de Zeemansokken!

Ik moet toegeven: ik ben niet consequent. Bakken bijvoorbeeld.
Want zeg nou zelf, er gaat toch niets bòven zelfgebakken cake. De liefde die daar in zit, nee dat vind je niet in Lidlcake! Toch bak ik eigenlijk nooit meer, ik koop gebak in de winkel. De cake van de Lidl kost weinig, daar kan ik echt niet voor bakken. Dan maar een liefdevrije cake. Want ik hòu helemaal niet van bakken. Dat dus. 
Vroeger schoof ik nog wel eens iets de oven in, vanwege het educatieve karakter. Voor de kinderen ging het natuurlijk om het beslag likken. Dan rook het zo lekker in huis!  


Anyhow zo zal een ieder die niets met breien heeft, zich achter het oor krabben bij het horen van sokkengaren prijzen en de tijd die er in gaat zitten (ik: 11 uur en 20 min voor 1 paar maat 40). 


Paar nummer 15 van 2020 is inmiddels ook van de pennen gegleden. Dit paar deed mee aan de KAL, ofwel Knit A-Long van Angela van Yarn ’n Yarn. Ze bedacht een KAL van 14 juli tot 14 september. Doel: je lopende sokwerkjes af maken. Op Instagram onder de #soskal2020 (Summer Of Socks KAL) vinden de deelnemers elkaar of in de Ravelrygroep van Angela.


Wol: Beijer Cocktail, kleur 1011.01. Nld 2.25, 64 steken.
Bovenrand: muizentandje, patroontje: 2 caffëinevrije koffieboontjes. Het verschil tussen de gewone koffieboon en de cafeïnevrije variant is de naam van het patroontje.

Ik heb bij sok twee het garen andersom gewikkeld. Het restje van de bol heb ik met mijn wolwinder weer tot een ‘yarn cake’ gewonden. Twee sokken met verschillende kleurverloop. 


Uiteindelijk hield ik 21 gram garen over, dat is weer 4 ons lapjes.
Angela van Yarn ’n Yarns doet altijd een dansje met haar nieuwe sokken, zo leuk. Dus klom ik op de eettafel om ook een dansje te doen.
Good luck en kalm an!

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Lily
  aug 22, 2020 @ 18:17:50

  Mooie sokjes, Froukje ❣️
  Maar ik zie ook steeds de beer in beeld. 😃
  Zit daar een speciaal verhaal achter ?
  Groetjes Lily

  Beantwoorden

 2. Herma
  aug 25, 2020 @ 17:13:44

  Zo leuk dit!!

  Beantwoorden

 3. Hilly Nicolay
  aug 26, 2020 @ 06:14:47

  Wat een gezellige foto het breiwerk met de poes.
  Alles waar liefde in zit smaakt en voelt beter Froukje.

  Groetjes,
  Hilly

  Beantwoorden

 4. Jan
  aug 30, 2020 @ 10:19:05

  Mooie sokken. Met veel liefde gebreid

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: