een woensdagblogje

Eigenlijk wilde ik deze sokken als FO laten zien. Een ‘Finished Object’ is een projectje wat je àf heb. Maar dat heb ik nog niet. Ik ben wel zonder problemen met de tweede sok bezig. Geen second sock syndrome dus.


Garen: Superba Wave. Ik ken het merk niet. Dus is het even afwachten hoe dit garen zich houdt in de was. Naalden 2.25 en 64 steken. Sokken voor Janlief.

Het reliëfpatroon komt uit het boek SOXX Look van Kerstin Balke.

Onze stabijna* Chiqo is 15.5 jaar en heeft vier standen.

Stand één is ‘Slak’. Wanneer we, na een wandeling, bijna thuis zijn dan gebruikt hij deze stand. Ook wel stand ‘Zeer Langzaam’ of ‘Pootje-voor-pootje’ stand.

Hierna komt stand ‘Kuieren’. De laatste tijd is dit Chiqo zijn favoriet. Hier en daar wat snuffelen en rustig ons rondje lopend.

Stand drie ‘Wandelen’ is stevig de pas erin. Toen ik hem in het begin van onze relatie, 6 jaar terug, uitliet konden we samen nog kilometers maken. Chiqo vond dat prachtig! En ik ook natuurlijk. Maar Chiqo heeft nu, door zijn leeftijd vaak wat minder energie.


Dan stand vier: ‘Sprinten’. Heel sporadisch draaft Chiqo nog wel een stukje. Alleen als hij echt ver achterop is geraakt dan sprint hij naar me toe.

Er is nog een vijfde: Stand ‘Weiger’. Wanneer Chiqo, ’s avonds, er met me uitgaat en zijn boodschapjes heeft gedaan, gaat hij in deze stand. Het enige wat ik dan kan doen is rechts-om-keren en met hem naar huis gaan.


Chiqo loopt graag voorop zodat kan hij het tempo bepalen.

* Chiqo is een kruising tussen Friese Stabij en Wetterhoun, dus net niet een hele Stabij, vandaar Stabijna.

Hieronder: De braambloezem nog nat van de regenbui.


Tijdens onze wandelingen zien we ze regelmatig: reeën. Ik vind het altijd prachtig om beestjes in het wild te zien.


Take care en kalm an!

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Daphne
  jun 17, 2020 @ 15:23:41

  Heb je Chiqo gekregen als herplaatser?

  Is je garen van wol?

  Beantwoorden

 2. Diana
  jun 17, 2020 @ 16:12:39

  Zo lief, die foto van Chiquo! Respectabele leeftijd hoor, dan mag hij af en toe best de weigerstand hebben hè.
  Onze schapendoes, die er helaas al lang niet meer is, is ook 15,5 geworden. Onze twee drenten, broer en zus, jammer genoeg minder oud, 11,5 als ik me goed herinner.
  Hopelijk kunnen Chiquo en jij nog lang van elkaar genieten in goede gezondheid❣️🍀
  Groetjes,
  Diana🌸

  Beantwoorden

 3. anja
  jun 17, 2020 @ 18:54:31

  Ik geef hem geen ongelijk, op zijn leeftijd mag hij het tempo bepalen, en weigeren als hij het wel goed vindt. Ik hoop dat jullie nog lang van hem mogen genieten.

  Beantwoorden

 4. Dini
  jun 18, 2020 @ 13:25:00

  Haha, ik moest wel lachen om je blog. Ik heb ook een Stabijna, Stabij, Wetterhoun en bordercollie, van ruim 13 jaar. Ik herken zoveel in jouw Chiquo. Zo eigenzinnig, wil de route bepalen en als je niet volgt dan beginnen we met op de rug liggen en rollen. Bij voorkeur in zand. Helpt dat niet dan ga ik overal aan snuffelen en doe een drupje plas. Vergeet vooral geen bal mee te nemen, niet dat ik ermee wil spelen of in mijn bek houdt zoals toen ik jonger was. Nee, ik wil hem af en toe zien, weten dat je hem hebt meegenomen. ‘s Morgens wil ik nog een uurtje lopen, maar kom me daar later op de dag niet mee aan. Ik hoop dat je nog een poos van Chiquo kunt genieten, zoals ik van mijn Dientje. Groet, Dini

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: