kleine meisjesvoetjes

Kleine meisjesvoetjes worden in rap tempo groot! Kleine jongensvoetjes trouwens ook. Stiefkleindochter Tess (bijna 8)  heeft nu al maat 31. Kyan (4 jaar) loopt op maat 26. Aangezien Tess 2 maart 8 jaar wordt brei ik een paar sokjes voor haar. Met een bolletje gescoord op de laatste handwerkbeurs: Opal Claude Monet.


Ik houd maat 33 aan, dan heeft ze er nog wat aan. Maar natuurlijk brei ik ook een paar voor stiefkleinzoon Kyan maat 26 momenteel, dus houdt ik maat 27 aan.

Gezin Boljes was zaterdag op de motorbeurs. Geweldig wat Tess durft!

Het was de laatste dagen al erg nat. Chiqo ging tot zijn buik door het regenwater.

Ondanks het pompen van de waterzuiveringsinstallatie hier in Oldeholtpade staan de sloten vol.


Gister middag lag Chiqo in zijn mand, toen hij eruit kwam om zich eens lekker uit te rekken zag ik water, veel water. Meteen dacht ik dat hij incontinent was geworden. Ik ben een type van: ‘men lijdt het meest van het lijden dat men vrees!’ Gelukkig was het in dit geval gewoon regenwater en geen urine.

Ik zag maandag ‘De wereld draait door’ met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Als Erik Scherder langskomt weet je waar het over gaat: het brein. Maar ondanks zijn uitgebreide expertise lukt het hem niet om zijn eigen brein in bedwang te houden: vliegangst, vrees voor enge ziektes, faalangst, nachtelijke piekerbuien en angst voor de dood. Ook Matthijs wordt geplaagd door verschillende angsten. Ja, zo blijkt maar weer, een (mentale) ziekte is niets om je voor te schamen, een ieder heeft wel wat!

Nu denk ik niet meteen aan een hersentumor wanneer ik ’s nachts wakker lig met hoofdpijn. Waar Matthijs en Erik wél wakker van liggen. Maar van veel pijntjes denk ik wel soms het ergste. Ik ga er niet mee naar de huisdokter hoor, ik ken mezelf nu wel een beetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: