sokkerdesok #811

In december zette ik sokken no.236 op. Ik ben erg blij met deze bol: Regia Classic Star Color. Dit garen is niet zelf strepend maar alle kleuren voegen zich in elkaar en dit geeft een prachtig effect.


De tweede sok staat nu op de pennen. Ik had in oktober, voor de KAL ‘Soktober’, dit patroontje gebruikt, ook met bont garen. Omdat ik maar op één pen een ajourpatroontje brei, komt op de rest van de sok de kleuren van het garen goed uit. Het patroon (‘Aaltje’) heb ik zelf ontworpen. Het ligt al een tijdje te wachten om van het kladje naar een echt patroon te worden om gezet.


De sokken, waar ik nu mee bezig ben, geef ik niet weg: ik vind ze net niet mooi genoeg. De platte boordjes heb ik met een gele binnenkant gebreid. Ik vond geel zo mooi kleuren bij deze bol. Maar door het contrast in kleur vallen alle oneffenheden giga op bij het samen-breien van de boord.


Ik ben niet een puntje precies, of misschien ook juist wél. Nu ik mezelf zo ontleed in dit proces van de niet-perfecte sok. Ik kan enorm twijfelen: is het breisel wel mooi genoeg. Zo zelfs dat ik ‘hulplijn’ zus inschakel en haar foto’s stuur via Whatsapp van de boord en de lelijke aangebreide toer. Met haar: ‘Gewoon doorgaan’ kan ik gewoon doorgaan en twijfel los laten.


Toen sok één af had zag ik ook nog dat ik een klein foutje in het ajourpatroontje heb gemaakt… Het gaatje twee steken te vroeg…  Nu kan ik dat foutje óók in sok twee maken, dan zijn de sokken weer symetrisch. Haha, maar dat doe ik denk ik maar niet.‘Wanneer je je met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd kleinere en grotere mensen zijn dan je zelf bent.’

Hier denk ik vaak aan wanneer ik twijfel aan mijn eigen kunnen. Zo is het precies! Of je moet Suzanne Schulting heten die oppermachtig is in de Schorttrack.

Deze regel komt trouwens uit een proza uit 1927 van de Amerikaanse schrijver Max Ehrmann. Het werd bij het grote publiek bekend nadat het in 1965 op het doodsbed van de politicus Adlai Stevenson werd gevonden. Stevenson wilde namelijk de tekst gebruiken voor zijn kerstkaarten.

De tekst werd vaak op posters verspreid met de toevoeging dat het was gevonden in de Saint Paul’s Church van Baltimore (1692). Daarmee werd gesuggereerd dat de tekst eeuwenoud was, maar de kerk dateert uit 1692, niet de tekst. Ehrmann schreef deze tekst als instructie voor een goed en zinvol leven.

Afbeeldingsresultaat voor baltimore tekst"
Wanneer ik zit te breien, hier aan sok twee, dan ligt Chiqo vaak bij me. Lieve gezellig hond!
En zo ziet dat er dan uit.


Hier en daar is het voorjaar al een beetje zichtbaar!

Fijn weekend allemaal!

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Joke
  feb 02, 2020 @ 10:42:16

  Aan de kleine foutjes zie je dat het echt handwerk is!

  Beantwoorden

 2. Marijke
  feb 03, 2020 @ 14:23:22

  Nobody’s perfect! Maar zo van een afstandje zien je sokken er prima uit, hoor. Leuk dat je ook met een eigen patroon bezig bent,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: