guusje geluk

Deze zomer begon het weer wat te kriebelen, ik miste een poezenbeest in huis.

We hebben twee kittens gehad, uit een nestje van moeder Donna, van zuslief. Rebbel werd 13 jaar en Jiske strief vorige december op een leeftijd van 19 (!). Inmiddels woonde hond Chiqo ooour catsk hier en, al is het heel verdrietig als een beestje over de Rainbow bridge gaat, toch compenseert nog een ander dier in huis dit wel een beetje.

Anyhow, ik ging weer voorzichtig om mij heen kijken voor een nieuw poezenbeest. Ik werd een trouwe bezoeker van de asielsites op internet. Zo zag ik Gizmo voorbij komen, een gevonden beestje met één oog. Dat leek me handig, want dan zou Gizmo vast niet héél goed kunnen muizenvangen. Ik gruwel namelijk van gevangen poezen-prooien! Afijn een meneer was me net voor om Gizmo te adopteren. Prima natuurlijk!

Later zag ik een oude poes, 15 jaar. Ik twijfelde zo lang dat ook Speedy was verzegd. Toen zag ik Trees, 10 jaar, prima conditie en goed in de vacht. Op 7 november ben ik naar De Kluif gereden, doel: kennismaken met Trees. Maar daar aangekomen bleek ook Trees verzegd.

Beheerder Jannetta stelde me voor om even een rondje-asiel te doen. Ik werd voorgesteld aan Bruce, een grote kater die lag te slapen in de kattenbak, hmm beetje raar dat wel… Bij mAfbeeldingsresultaat voor de kluifijn komst gaf hij me enthousiast kopjes (met de gritjes nog aan zijn vacht) Maar hoe lief ik hem ook vond, nee, ik had geen klik. Ook met de andere katten in de kamer niet. Dus toog Jannetta me mee naar achteren waar nog meer poezekes zaten in een soort konijnenhokken. De new arrivals.

En daar zat ze: een zwervertje met een vies vachtje achter een hekwerkdeurtje. Ik mocht haar aaien, ze liet het toe en deed haar koppie omhoog. Dit is haar! Deze hoort bij ons! Ik heb haar gelijk gereserveerd, geen idee of ze met andere honden kan, of ze van zich af maait met haar nageltjes, of ander de halve wereld bij elkaar miauwt. Maakt allemaal niet uit, deze wordt het!


Halvewege oktober was ze door de dierenambulance bij de Kluif gebracht. Ze noemden haar Zwiebertje vanwege het zwervende bestaan. Zwiebertje heeft de site niet gehaald, ik was dat voor.


Ze werd gesteriliseerd en moest nog een operatie aan verrotte kiesjes ondergaan maar ook hiervan herstelde ze goed. De dierenarts schat haar op een jaar of 10. Geen naam, geen voorgeschiedenis, niets.

Zo vies als ze was bij onze kennismaking is ze niet meer, maar schoon kan je haar ook niet noemen. Vachtje toch vol klitten. Maar dat komt vast goed.


Het is een dappere meid, die op dag twee al langs Chiqo durft te lopen. Nu gedraag Chiqo zich als een echte gentelman. Wil hij nog zo graag Guusje besnuffelen maar kan toch afstand houden en Guusje haar nieuwe plekje laten ontdekken.


Welkom thuis, Guusje!

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Annemarie
  dec 01, 2019 @ 20:36:54

  Wat heerlijk voor Guusje dat ze bij jou is komen wonen. Van de hel in de hemel. Veel plezier met haar en een aai voor Guusje.

  Beantwoorden

 2. Lily
  dec 02, 2019 @ 05:23:46

  Je bent goed bezig !
  Het is het dankbaarste wat je kunt doen, zo’n zielig poesje opvangen en veel liefde en warmte geven.
  Ik mis mijn katten nog altijd. 😢

  Beantwoorden

 3. Marijke
  dec 02, 2019 @ 07:37:59

  Gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding. Ik denk dat je haar geen betere naam had kunnen geven dan Guusje Geluk.

  Beantwoorden

 4. Carolien
  dec 02, 2019 @ 16:46:10

  Wat fijn 💓

  Beantwoorden

 5. Anja
  dec 02, 2019 @ 20:38:53

  Wat een droppie! Ja, die klik is er of niet, daar laat ik me ook door leiden.

  Beantwoorden

 6. stella
  dec 03, 2019 @ 19:28:58

  wat heerlijk om te lezen dat dit poesje zo’n warm huisje nu heeft gekregen!
  heerlijk intens genieten met elkaar en er gaan nog vele mooie jaren volgen!

  Beantwoorden

 7. anitawillems
  dec 06, 2019 @ 15:08:11

  Via Instagram kwam ik op je blog terecht.
  Wat een transformatie voor jullie kat, van grauw naar als nieuw.
  Heerlijk dat jullie meteen zo klik hadden.

  Beantwoorden

 8. Trackback: kuikens in het land, poes in de mand | froukje's weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: