soktober III


Het is vandaag de laatste dag van oktober en ook van de Knit-A-Long van Knitpro: Soktober. Ik breide dus een eind aan mijn Soktober-sokken.


Ik ben er tevreden over. Doordat ik op één naald een ajourpatroontje en op drie naaldjes tricotsteek heb gedaan komt het verfbad mooi uit en is de sok toch niet saai.


Dit paar hou ik voor mezelf. Terwijl ik al een mand vol kleurrijke zelfgebreide sokken heb. Maar ja, vrolijke sokken daar heb je niet gauw te veel van, toch? Bovendien: Life is too short to wear boring socks!


De streng sokkenwol die ik gebruikte had ik al eventjes. Deze Soktober was een mooie gelegenheid om er een paar sokken van te breien. Gekocht op de handwerkbeurs in 2013 bij Wol met Verve. Haar kraam vol hand geverfde garens trekt altijd weer mijn aandacht. Regelmatig zit er een streng garen van Sylvia in mijn buit.

Garen: Basis sok 4-draads 75% scheerwol 25% polyamide van Wol met Verve.
Naaldjes: 2.25 Knitpro Zing 15 cm.

Ik heb zelf het patroon ontworpen. Geïnspireerd op de ‘Black Rose sokken’ van Suzi Anvin, patroon hier. Na 231 paar sokken heb ik zo mijn eigen manier van sokken breien.
Ik ben van plan mijn aantekeningen uit te werken in een patroon. Zo heb ik bij dit paar extra veel foto’s gemaakt die ik kan verwerken in het patroon. Wordt vervolgt dus.

Alhoewel het Scheenebos bij Oldeholtpade me nooit verveeld is het ook wel fijn om eens ergens anders de bomen te bekijken. Zo liepen we afgelopen zondag door het Nijeholtpa’ster bos. Geen idee of dit bos ook een naam heeft. De zon zakte voor ons gevoel te vroeg. Maar dat kwam door de wintertijd.

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Marijke
    nov 01, 2019 @ 09:00:35

    Erg leuk om je sokkenverhaal in meerdere afleveringen te volgen. Ze zijn mooi geworden!

    Beantwoorden

  2. Trackback: druilerige dinsdag | froukje's weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: