vijftien kaarsjes


15 jaar geleden zag onze hond Chiqo het levenslicht in Ter Idzard. Een hele leeftijd: 83 in mensenjaren volgens deze site. Chiqo is een kruising tussen een Friese Stabij en een Wetterhoun. Een Sta-bijna dus.

Toen Chiqo het nestje mocht verlaten, kwam zijn mandje in Oldeholtpade te staan. In 2014 is zijn mandje van nummer 5 naar nummer 9 verhuisd, twee huisjes opgeschoven dus. Net als zijn baas trouwens.


In het begin van onze relatie was er toch nog wat angst van mijn kant. Voordat Chiqo in mijn leven kwam, was ik namelijk erg bang voor honden. Ooit ontstaan als klein meisje, toen ik besprongen werd door een enthousiaste Boxer. Ik viel en had de krassen van zijn poten in mijn rug had staan. Dat die hond enthousiast was besefte ik toen natuurlijk niet. Ik kreeg vertrouwen in Chiqo, ik begreep steeds meer de honden-taal. Bij de weg: ik ben nog steeds bang voor honden die ik niet ken.


Chiqo is een echte scharrelaar. Liefst banjert hij los door het bos. En dan thuis weer lekker bankhangen. Een beetje doezelen & een beetje slapen.


Chiqo heeft zo wat oude-honden-kwaaltjes. HIJ IS DOOF! Wat? HIJ IS DOOF! Ook heeft hij wat last van rug slijtage, maar: still alive and kicking! Maar we weten dat Chiqo een hondje van de dag is.

Vandaag is het Chiqo’s feestje!

 Maar morgen… die van mij! Ik ga naar de Breidagen in Zwolle. Het is zo heerlijk om me te vergapen aan alle wolletjes daar. In mei waren de Breidagen in Groningen. Toen ging ik heen met een missie, nu heb ik geen boodschappenlijstje. Maar ik weet dat ik vast wel met een mooi bolletje thuiskom! Wordt vervolgd!

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Diana
  okt 11, 2019 @ 08:33:58

  Van harte gefeliciteerd met Chiqo! Dat jullie nog maar lang in gezondheid van elkaar mogen genieten🍀🍀. Er gaat niets boven hondenliefde😘

  Beantwoorden

 2. Joke
  okt 11, 2019 @ 11:31:44

  Hartelijk Gefeliciteerd met Chiqo!
  Voor Morgen wens ik jou heel veel Plezier op de brei en haakdagen in Zwolle! Lijkt mij ook heel erg leuk om heen te gaan! 🍀❤
  Groetjes Joke

  Beantwoorden

 3. anja
  okt 11, 2019 @ 17:32:46

  Gefeliciteerd met Chiqo, een hele leeftijd inderdaad, geef hem maar een dikke knuffel. En jij morgen heel veel plezier in Zwolle, ben benieuwd naar je buit!

  Beantwoorden

 4. Jan
  okt 13, 2019 @ 17:38:22

  Een lieve hond. Zit geen kwaad in.

  Beantwoorden

 5. Marijke
  okt 14, 2019 @ 05:33:54

  Hartelijk gefeliciteerd met je trouwe wandelmaatje!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: