onder de pannen

Als je onder de pannen bent dan zit je goed: ‘je bevindt je in een veilige situatie’ en ‘je hoeft je even geen zorgen te maken’. Maar ook: ‘je bent nog even bezig’ en ‘je hoeft je voorlopig beslist niet te vervelen’.

Gisteren was ik ‘een dagje onder de pannen’. In gezellig gezelschap van zeven andere dames deed ik mee aan een workshop van Adinda Zoutman. Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Haar gehaakte creaties zijn zo kleurrijk & vrolijk!


Toen ik met breivriendinnen in Amsterdam was, keek ik in het boek van Adinda. Zo inspirerend! De mevrouw van ‘Hooks and Yarn’ zei me dat Adinda daar een workshop zou komen geven. Hmmm… mij net wat te ver reizen, Amsterdam. Meppel was voor mij wel te bereizen maar die cursusdag zat al vol. Maar, tadaa, ze kwam óók in Drachten en daar was nog wel een plaatsje voor mij!


Ik had dit ‘Wolwinkeltje‘ nog nooit bezocht, maar och, wat een mooie zaak! Gelegen op het hoekje van de winkelstraat. Boven de winkel een cursusruimte met mooi en veel licht.


Adinda leerde ons de technieken die ze gebruikt voor het maken van een stola. Met eigen gekozen garen konden we zo aan de slag. Ook ik, als houtje-touwtje-haakster, kon uit de voeten met haar aanwijzingen. Fijn dat zij mij zo nu en dan even één-op-één ondersteunde.

Ik heb als schoolmeisje leren haken, van mijn Oma Froukje. Ik maakte in mijn tienerjaren veel knuffelbeesten. Gewoon met vasten en in de rondte haken.

Later ging ik ook wel dekens haken. Zo deed ik mee met de ‘crochet along’ de Losse-Vaste- Deken in 2016. Die deken is prachtig geworden, echt! Maaaaaaaar… ik moet heel eerlijk toegeven dat de zijkant niet helemaal recht loopt.
Nee, eigenlijk: hélémáál niet recht loopt! Oooo, elke toer kwam ik uit met een heel ander steken-aantal dan op het patroon…

Zo ging het vandaag ook. Maar nu heb ik wel handvatten gekregen zodat ik niet meer zo loopt te prutsen. Ik ben een slechte patroonlezer. Vandaag werd het haken gewoon voorgedaan, in real life, zie dan leer ik het wel! Natuurlijk kan je niet alles onthouden, we kregen een mooi beschreven patroon mee. Nu moet het goed komen lijkt me. Hieronder de basiskleuren die ik wil gaan gebruiken.

Die stola, die komt wel af! Is het niet met deze kerst dan is het wel de volgende!

De eerste drie blogfoto’s zijn de projecten van Adinda die ze als voorbeelden had staan in de cursusruimte.

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anja
  okt 06, 2019 @ 07:38:20

  Dat is zeker kleurrijk! Ik ken Adinda niet, en ook het wolwinkeltje in Drachten niet, maar wat een leuke workshop is dat geweest, en natuurlijk gaat het goed komen met die stola, gewoon op rustige momenten eraan werken, en dan zie je vanzelf wanneer hij (zij?) af is. Mooie kleuren heb je gekozen. En dat die zijkanten niet recht lopen, dat herken ik, we zijn vast niet de enigen wie dat overkomt

  Beantwoorden

 2. Anita
  okt 06, 2019 @ 08:42:37

  Heel bijzonder. Heerlijk al die kleuren in deze donkere dagen.

  Beantwoorden

 3. Tijm
  okt 06, 2019 @ 10:53:29

  Wat enorm leuk zeg, dat je dit gedaan hebt. Veel plezier met het maken van je omslagdoek

  Beantwoorden

 4. Jan
  okt 06, 2019 @ 19:59:15

  Leuk en gezellig toch!

  Beantwoorden

 5. Joke
  okt 07, 2019 @ 08:19:09

  Ik ben net zo’n haakster.
  Moest ook maar eens een basiscursus gaan volgen.
  Bij mij kloppen de overgangen en de hoekjes ook nooit,
  En patroon lezen,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: