driemaal

Driemaal is scheepsrecht. Dat spreekwoord is van toepassing op mijn gele sokken in wording.

Tot driemaal moest ik de sok weer afhalen. Elke keer prutste ik er in om… Broddelwerk werd het! Zo’n simpel ajourpatroontje. Misschien juist wel daarom. Ik onderschatte het werkje. Immers ik had al drie keer eerder de Black Rose gebreid. Anyhow: van de week voor de derde keer deze sok opnieuw opgezet. Ajour breien is breiwerk met een gaatjes patroon erin.

Als iets niet lukt, dan lukt het vaak de derde keer wel. Dat in het spreekwoord het getal drie zit is natuurlijk niet toevallig. In bijvoorbeeld het Christendom heeft het getal drie een symbolische waarde vanwege de Heilige Drie-eenheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. In de scheepvaart, waar dit spreekwoord vandaan komt, komt drie ook veelvuldig voor. Zo was de schipper verplicht de bemanning drie maaltijden per dag te geven en bij onbehoorlijk gedrag werd men gestraft met drie slagen. Een gestorven zeeman wordt met een ‘één, twee, drie, in godsnaam’ over boord gezet.

Terug naar mijn l.w. (lopende werkje), mijn gele sokken.


Het garen is van Hobbii. Ik mocht dit garen voor deze online wolwinkel uittesten. Gesponsord garen dus… Dit is sokkenwol van Mayflower, 1 Class: 75% wol, 25% nylon (polyamide). Naaldjes 2.25 mm. Een unikleur leent zich erg goed voor het ajour patroontje van de Black Rose. Bij deze sokken past de naam Yellow Rose net iets beter!


In onze voortuin pronkt al jaren deze roos: zo mooi als ze bloeit!

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Joke
  aug 03, 2019 @ 08:56:20

  Suc6 Froukje!
  Super hoe mooi jouw sokken steeds weer worden! Knap om weer opnieuw te beginnen! Ik weet zeker dat het jou lukt om ze naar jouw wens te maken!
  Groetjes Joke 🍀❤

  Beantwoorden

 2. Diana
  aug 03, 2019 @ 10:38:40

  Wat een mooi patroontje Froukje! Mag ik vragen welke het is?
  Groetjes, Diana

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: