vakliteratuur

Zelfs voor bloggers is er nuttige vakliteratuur. Zo lees ik nu een boek van Kelly Deriemaeker. Zij heeft al ongeveer 15 jaar een weblog. In dit Blogboek deelt ze tips en inspiratie met andere bloggers. Ook ik kan zeker wel wat weetjes en bezieling gebruiken.


Deriemaeker zegt het zo mooi: ‘Een blog is als een gids die de lezer dag na dag mee op sleeptouw neemt om dingen te tonen die de blogger voor lezer heeft uitgekozen’.

Een blog maken kost de nodige tijd. Dat ziet de lezer niet, soms is het een gedoe om op de juiste woorden te komen, de mooiste foto’s te plaatsen, ook verdwijnt een hele blog veelvuldig in de prullenbak. Dat is helemaal niet erg. Het gaat tenslotte om het proces.


Maar het is ook ok om zo nu en dan kritisch te kijken naar mijn blog.
Waarom blog ik eigenlijk?
Daar kan ik wel antwoord op geven. Ik vond het volgen van handwerkblogs zo leuk dat ik dacht, als het mij zo inspireert om bij andere blogs op bezoek te gaan, misschien vinden anderen het dan ook wel leuk om mijn blog te volgen.

Uiteindelijk zijn we nu dertien jaar en een dikke 1000 blogjes verder. Gemiddeld 1,5 blogje per week. Bloggen vind ik nog steeds zo leuk. Prietpraatjes maken en dan samen enkele met foto’s de blog plaatsen op het wereld wijde web daar heb ik aardigheid in. Anders zou ik echt wel gestopt zijn want dertien jaar bloggen, dat is best al wat. .

blogging-jobs
De lezer volgt géén blog maar volgt een ander mens die toevallig een blog heeft.

Dat maakt dat je als blogger je eigen stijl mag hebben. Ik probeer een verhaaltjes-verteller te zijn met mijn eigen ups & downs. Als blogger hoef ik geen objectief verhaal te brengen, daar zijn kranten voor. Gewoon mezelf zijn met mijn eigen kijk op de wereld om me heen. Met als rode draad het handwerken.

Zoals mijn tagline ook al zegt: ‘een weblog over breien en meer…’
Zo plaats ik regelmatig natuurfoto’s en krijgt ook hond Chiqo de nodige aandacht op mijn blog.

Hieronder een hommel in een snoepwinkel van het wilgenroosje. Gewoon genomen met mijn mobiel (samsunggalaxys7).


Net als iedereen heb ik mijn zorgen, onzekerheden en te maken met verdrietige, vervelende & lastige dingen in het leven. Daarnaast heb ik voor de wereld-problematiek geen oplossingen. De vluchtelingenproblematiek, de ik-maatschappij, de armoede in de wereld of de klimaatverandering.

Dit  beschrijf ik (meestal) niet op mijn weblog. Daardoor blijft mijn weblog vooral een aaneenschakeling van de leuke momenten en prietpraatjes.

Net als het fotoboek van vroeger, de foto’s werden vooral genomen van de feestjes en vakanties. Wanneer je het album doorbladerd zie je vooral de fijne momenten. En dat is prima!

‘Het leven heeft zo zijn eigen plan. Dat is wat we doen, we maken allemaal een verhaal van ons leven. Er een mooi verhaal van maken is ook een manier om met de rottigheid om te gaan’. (M. Mudder)


O ja, mijn sok vordert gestaag. Ik ben nu weer op het punt waar ik de sok uithaalde. De maat klopt nu prima. Wel naald 2.5 maar nu 60 steken.

 

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Jeannette
    jul 25, 2019 @ 08:55:38

    Ik geniet erg van jouw blog .. Dank je wel!
    (En heel veel goeds wens ik je toe!)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: