packard

Dat merk zal je vast niet kennen, ik niet tenminste. Een Packard is een lux automerk uit de Verenigde Staten die tussen 1899 en 1958 daar gemaakt werden.

Door een Packard uit 1952 werden wij vrijdag naar het gemeentehuis gebracht om elkaar het Ja-woord te geven. Echt in stijl naar de ceremonie dus!


We zouden in eerste instantie gewoon op de fiets, ver is het niet. Of desnoods even in onze eigen auto. Dochterlief Jildou had ons verteld dat zij wel voor het vervoer zou zorgdragen.
Dat dat zó uit zou pakken was een grote verrassing! Bijzonder om op deze manier vervoerd te worden. Echt geweldig om zo verrast te worden op onze trouwdag!

Het was een mooie dag, vrijdag. Prachtig weer. Een korte ceremonie waarna er bubbels waren. Samen met onze dierbare naasten hebben we lekker gegeten. Natuurlijk, ik miste mijn pa en ma, wat zouden zij het ook mooi hebben gevonden.
Wie weet krijgen ze het wel mee…

Hiernaast een foto waarop de ‘weddingring-shawl’ zichtbaar is. Ik schreef hier al eerder over op 12 en 15 juni: Hier staat de uitleg beschreven.

Trouwen: we wilden geen poespas. Geen fotograaf die de geijkte plaatjes zou schieten. Geen ringen die we daarna toch in het nachtkastje zouden leggen. Een trouwboekje nee, daar zien we de meerwaarde ook niet van. Jan en ik houden van elkaar en dat hoeven we bijvoorbeeld niet bevestigd te hebben met ringen.

We hebben genoten van deze dag. Geen toeters en bellen maakt dat we geen stress hadden. Maar wel: Genieten van het samen zijn met de naaste familie en vrienden. Dat is het belangrijkste, echt!

Hieronder een gedichtje hoe wij het voelen. Beide hebben we, samen met onze kinderen een verleden, beide gezinnen. Het is nu anders, maar het verleden mag er ook blijven, het is goed zo.

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Joke
  jun 30, 2019 @ 17:00:56

  Froukje, dat ziet er allemaal sfeervol uit! Fijn dat jullie n mooie dag hebben gehad! Ik zeg nogmaals
  Hartelijk Gefeliciteerd met jullie Huwelijk, ik wens julliesamen heel veel Gezondheid, Liefde en Geluk ❤🍀❤

  Beantwoorden

 2. christina
  jun 30, 2019 @ 19:05:45

  Van harte gefeliciteerd!
  Christina

  Beantwoorden

 3. Tosha Achterberg
  jul 01, 2019 @ 04:43:36

  Je zag er prachtig uit, en het klinkt alsof het helemaal was zoals jullie wilden! De shawl is beeldschoon geworden ❤ Gefeliciteerd voor jullie beiden, dat jullie maar lang gezond van elkaar kunnen genieten!

  Beantwoorden

 4. Anita
  jul 01, 2019 @ 09:26:30

  🥰. En je sjaal is prachtig!

  Beantwoorden

 5. anja
  jul 01, 2019 @ 11:23:21

  Dat ziet er stralend uit! Mag ik je iets vragen? Antwoorden natuurlijk niet verplicht, maar ik verbaas me erover dat jullie wel trouwen, maar geen ringen/boekje enz. wllen. Waarom dan niet gewoon een geregistreerd partnerschap? Dat heeft tegenwoordig dezelfde juridische zekerheden, en kan precies zo worden gedaan als jullie nu deden. Geen kritiek hoor, beslist niet, ik vraag me gewoon af waarom je deze keuze maakt, als je de bijbehorende zaken juist niet wilt.
  Jullie zagen er prachtig uit, de shawl was het werk zeker waard!
  Veel geluk samen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: