ontwerpen

Niet iedereen kan een ontwerper van patronen zijn, er moeten namelijk ook mensen zijn die de patronen breien!

Soms denk ik stiekem wel eens, zou ik het kunnen… het ontwerpen van sok-patronen?  ‘Froukje’s sokpatronen’!
En dan met die creatieve, kunstige en ingenieuze patronen wereldwijde bekendheid verwerven, boeken uitgeven, aanschuiven bij ‘Tijd voor Max’ en interviews geven bij alle bekende podcasts! 😉

In de ontwerpscene zitten ze niet op mij te wachten. Immers ontwerpers (m/v) zat. Genoeg creatievelingen die de wereld voorzien van de mooiste patronen. En überhaupt zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen.

Want natuurlijk weet ik best dat het ontwerpen an sich een enorme klus is. Je moet beschikken over geduldigheid en veel, heel veel creativiteit:
Het bedenken van een uniek patroon – dit breien – dit noteren – nogmaals breien -herschrijven – testbreisters benaderen – fouten in het patroon herstellen – en dán: publiceren! Echt een giga klus! En waarschijnlijk vergeet ik nog wel enkele stappen in dit proces.

nieuwe breiprojectje: sokken op  pennetjes! #coffeelover #sockknitting
Ik kan enorm genieten van de patronen van anderen, geen acht (of meer) moeilijke stappen die ik moet nemen. Gewoon het breien van het bedenksel van een ander. Tot nu toe vind ik het breien van andermans ontwerpen uitdagend genoeg. En de voorraad is onuitputtelijk.


Ik moet er wel bij zeggen dat ik bij sok-patronen (en eigenlijk alle breipatronen) wel mijn eigen draai geef aan het patroon. Nét even een andere boord, nét even een andere hak of teen omdat ik dat mooier vind. Dat heet ‘creatieve vrijheid’ en dat vind ik van mezelf wel weer creatief genoeg.

2015-01-15 14.30.59
Hierboven patroon ‘Blackrose’ in wording, hieronder resultaat.

2015-01-30 10.37.09

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: