af


Het tweede sokje voor Tess gleed gisteren van mijn naaldjes. Het beenstuk van de sok is in streepjes. Ik heb de draadjes achter het werk ‘mee-laten-lopen’ om zo minder afwerkdraadjes te hebben. Maar door het gebruik van zes kleurtjes had ik uiteindelijk nog wel een klusje met het afhechten.


En ja, als je dan weer een paar sokjes klaar hebt is het tijd voor een foto-momentje:


En waar ik ben is de hond ook, hier een foto vanuit een ander perspectief.


Deze week braken er opnieuw weer-records. Alhoewel ik natuurlijk geniet van dit vroege voorjaarsweer geeft het me ook wel een onrustig gevoel.

De laatste jaren breken er iets te veel weer-records. Klimaatverandering? Wanneer je even googled dan lees je dat deze weerveranderingen inderdaad passen bij klimaatverandering. Dit komt door het op grote schaal verbranden van fossiele brandstoffen.
We moeten nu dus onze wereldwijde CO2-uitstoot terugdringen. Alleen dan kunnen we de temperatuurstijging nog beperken tot 2 graden Celsius.

Het is niet een ver-van-mijn-bed-show voor mij. Op internet kan je een testje doen om je eigen CO2-voetafdruk te berekenen. Ik had het er op 17 januari ook al over, ‘our footprint’.

De voetafdruk van Jan en mij is gelukkig tamelijk klein. Wanneer we dit jaar dat ene geplande vliegreisje zouden cancelen dan was onze voetafdruk nog veel kleiner. Tja…Het is goed om kritisch te blijven ten opzichte van duurzaam leven, maar je hoeft geen voetafdruk-patheet te worden denk ik zo.

Fijn weekend!

5 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Joke
  mrt 01, 2019 @ 16:29:49

  Froukje, wat zijn deze sokjes weer Super Mooi en Lekker Vrolijk 🍀❤

  Beantwoorden

 2. Jan
  mrt 02, 2019 @ 21:53:00

  Jij ook een goed en duurzaam weekend

  Beantwoorden

 3. anja
  mrt 03, 2019 @ 13:53:53

  Ik zie dat je je hebt ingeschreven bij de Sock Madness. Jammer dat je te laat bent om dit jaar mee te doen! Of wil je het alleen maar volgen, zonder ooit mee te doen?

  Beantwoorden

  • Froukje
   mrt 03, 2019 @ 14:36:44

   Hallo Anja, inderdaad ik doe niet mee maar wil wel graag de madness volgen! Doe jij wel mee? Zo ja: heel veel succes!

   Beantwoorden

   • anja
    mrt 03, 2019 @ 15:27:09

    Ja, ik doe voor het eerst mee. Geen verwachtingen hoor, het lijkt me al heel leuk om mee te doen als cheerleader! Ben reuze benieuwd naar de patronen, doe mee om uit mijn comfortzone te komen, van toe-up sokken 2 tegelijk op 1 rondbreinaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: