tweeduizendachttien

En zo zijn we (alweer) aan het eind van een heel jaar beland. Time flys… ach, dat hoor ik iederéén zeggen.
Zo in de laatste dagen blik ik altijd even terug naar het afgelopen jaar. Leuke dingen, minder fijne voorvallen en de verdrietige gebeurtenissen van tweeduizendachttien.

Zo mochten zowel zoon, dochter als ikzelf ons HBO diploma ophalen.
Best bijzonder!
Wessel: Management Economie en Recht, Jildou: Media Entertainment Management en ik: Social Work (HBO5)

Niet lang na de diplomering gingen Jan en ik op vakantie. Richting Normandië en Bretagne. Maar na een weekje viel ik wat ongelukkig en brak ik mijn kuitbeen. Vervolgens zes weken gips. Maar die eerste week van de vakantie was prachtig hoor!


Ik vond het vooral voor Jan erg sneu. Van zijn vier weken vakantie was hij drie weken mantelzorger… Voor volgend jaar hebben we alweer vakantieplannen, hopelijk zonder pech, misstapjes of struikelpartijen!

Wanneer ik denk aan tweeduizendachttien denk ik ook aan de avondjes uit samen met Jildou. Een concert van Anuna in de kerk van Heerenveen. Een tripje naar Jan zijn broer in Duitsland, samen onze (schoon-)vader. Het theaterstuk ‘Stormruiter’ in Leeuwarden. Logeerpartijtjes met de kleinkinderen. De bezoekjes aan handwerk-gerelateerde beurzen en het samen zijn met mijn breivriendinnen. Ook heb ik het zingen weer opgepakt door mee te werken aan een projectkoortje met Kerst. Heerlijk!

Er zijn zoveel lichtpuntjes te noemen, te veel om allemaal te vermelden, echt…
Zo werd ik vijftig! Wessel en Julia die een heel Italiaans buffet hadden gemaakt voor de gasten. Naast Wessel en Jullia hielpen Sandor en Jildou mee om er een feest van te maken. Zo fijn!


Ook was er dit jaar verdrietig nieuws. Jiskepoes (19 jaar) stierf 20 december, zo kort geleden nog. We kregen van de dierenarts een kaartje: Het plezier dat je samen deelde neemt niemand je nog af. En zo is het precies!


Op handwerkgebied kan ik het volgende melden: 10 paar sokken, 1 shawl en 2 sleutelhangers. Hmmm, als ik dit zo opschrijf gaat tweeduizendachttien niet als een heel productief jaar de boeken in. Natuurlijk ging mijn tijd het eerste half jaar in mijn afstuderen zitten. Alle tijd werd opgeslokt door de studie: de laatste tentamens en het schrijven van een beleidsnotitie.


En ten slotte: ik heb 16 boeken gelezen. Nee, daar zitten niet de boeken voor mijn studie bij. Gewoon de boeken waar ik zelf voor koos. De Frieda Klein serie van Nicci French, acht spannende vervolgboeken. Boeken over psychische problematiek en thrillers van Nederlandse schrijfsters. Ook boeken over opruimen. Altijd handig! Het inspireert om zelf flink te ontspullen. Dit krijgt zeker een vervolg in het nieuwe jaar.


Bewaar van elk jaar een kleine schittering en iedereen zal in je ogen zien hoe mooi het leven is.

 

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Trackback: tweeduizendnegentien | froukje's weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: