restjes

Wanneer je regelmatig een paar sokken van je pennen laat glijden het ken je dit, restjes sokkenwol! Te weinig om er sokken van te breien en te veel om zomaar weg te gooien. In de Facebookgroup ‘warme sokken breien’ liet Doete zien hoe zij haar restjes verwerk. Gewoon in een nieuw paar sokken! Zo leuk! Doete vertelt erbij dat ze bij alle kleurtjes die Doete breide haar kon herinneren welke sokken ze ervan gebreid had en voor wie. Het breien van deze sokken was voor Doete ‘a trip to memory lane’.


Restjes sokkenwol heeft Doete verknipt tot draden van ongeveer 2,5 meter en willenkeurig aan elkaar gemaakt met de Russian Join.
Instructiefilmpje Russian Join.En dan, wanneer de draadjes aan elkaar zitten, kun je zo een paar vrolijke sokken breien!


Met dank aan Doete!

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anja
  okt 31, 2018 @ 20:12:03

  Sokken breien van restjes garen vind ik eerlijk gezegd veel leuker dan van een “gewone” bol. Op Ravelry is er een Duitstalige groep, die heet RestEnd. Alle projecten die daar worden getoond, worden van resten gemaakt. Ik ben er al jaren lid van. Er zijn heel veel lijntjes, o.a. elke maand een paar sokken breien met een bepaald thema. Dit jaar elke maand een sprookje, voor november is dat Assepoester, oftewel we gaan sokken breien met restjes grijze sokkenwol. Kijk er maar eens, maar pas op, het is heeeeeel verslavend, haha!

  Beantwoorden

 2. Elizabeth
  nov 01, 2018 @ 05:44:20

  Dit is gaaf! Wat een leuke manier van restjes opmaken …

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: