sokkerdesok & tijd verzetten

 

Dit is mijn breitasje. Gekocht op de laatste breidagen in Zwolle. Het handgemaakte tasje heeft een handig formaat.


In het ‘deksel’ passen ook nog dingen zoals centimeter, stopnaaldenkokertje Chibi en schaartje. Naast breiwerk zit er een naaldenmeter (niet gebruikt bij dit project), een bril en andere rommeltjes in. Deze breitas gaat mee naar het breicafé en de breibende. Omdat ik thuis andere projecten her en der heb liggen pak ik die gemakkelijker de op en komt het dus voor dat de breitas pas bij een volgende breibijeenkomst weer wordt geopend.


Gevolg is dat ik al veel te lang met deze sokken bezig. Op 3 mei zette ik dit paar op met een bolletje Sweet & Spicy van Opal. Bovendien kwam ik halverwege de eerste sok er achter dat ik met een verschillend setje naalden aan het breien was. Drie naalden 2.5 en twee naalden 2.25. Op advies toch maar door breien met verschillende naaldjes. Toen kwam ik er, na de hak, achter dat het patroon verspringt op de boven-voet. Niet dat je het ziet maar toch… Goed, ik heb de sok af.

Nu sok twee. En zoals bij de wet van Murphy: “Anything that can go wrong, will go wrong” (alles wat fout kan gaan, zal fout gaan). Nu lukt het me maar niet om het zelfde begin-punt te vinden in het breigaren. Normaal, bij zelf strepend garen begint de tweede sok op hetzelfde punt als de eerste. Soms moet ik best wat van de bol afwikkelen om dit punt te vinden maar ik brei altijd twee identieke sokken. Nu moet ik dit loslaten. Lastig merk ik. Ben ik zo’n perfectionist? Goed, ik ga de uitdaging aan en brei de tweede sok mét ongelijke pennen, mét een patroon dat verspringt op de boven-voet en mét een ongelijk streeppatroon.

verzameling klokjesAnd now for something completely different:
In de EU gaan stemmen op om de zomer- en wintertijd af te schaffen. Maar dan komt de hamvraag gaan we verder op de zomertijd of op de wintertijd.

Ik zeg: waarom gaan we er niet tussen in zitten… gewoon op 28 oktober de klok een half uurtje verzetten. Mijn idee heb ik gedeeld met drie kamer leden. Twee uit de tweede kamer en één uit de eerste kamer. Meneer Don (eerste kamer) heeft me via mail laten weten het wel te willen uitzoeken. Wordt vervolgd.

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anja
  sep 15, 2018 @ 10:23:57

  Oh wat irritant dat je hetzelfde beginpunt niet kunt vinden. Dapper dat je dan maar 2 verschillende gaat breien, ik zou het niet kunnen (yep, perfectie is mijn tussennaam). En wat een grappig voorstel om een half uur te verzetten in plaats van een heel! Ik denk helaas voor jou dat het niet zal worden uitgevoerd! Ben wel benieuwd of we nu binnen Europa met verschillende tijden gaan werken, ik zou het wel triest vinden als we zelfs daarover in Europa geen eenheid kunnen vinden. Lijkt me heel onhandig worden!

  Beantwoorden

 2. Elizabeth
  sep 15, 2018 @ 16:04:15

  Dat lijkt me nu een geweldige breitas! Superhandig om te hebben…
  Balen van het garen van de sok; het is toch wel het mooist als ze een beetje gelijk op lopen. Maar wat niet kan, dat kan niet…
  Ik ben voor altijd zomertijd, maar jouw voorstel vind ik wel super bedacht!

  Beantwoorden

 3. jan
  sep 15, 2018 @ 17:33:05

  Politicus!

  Beantwoorden

 4. Marie-Louise
  sep 16, 2018 @ 04:44:39

  Dat half uurtje lijkt me zo gek nog niet. Dat is best wel slim! Wij zaten hier thuis ook al te discussiëren wat nu het fijnst is, zomer- of wintertijd. Als je altijd zomertijd hebt wordt het in de winter pas heel laat licht en dat is niet zo fijn. Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk besloten gaat worden. Mooie kleur sokken trouwens!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: