sokken

De sokken voor Janlief zijn af. Toen ik de eerste, een weekje terug, af had was de tweede ook zo klaar.
Nee, ik heb geen last van het ‘second-sock-syndrome’. Bij het ‘tweede-sok-syndroom breit de breister met veel plezier de eerste sok echter de tweede sok wil maar niet af komen. Een reden hiervoor kan zijn dat het ‘nieuwe’ er wel van af is en daardoor de tweede sok gewoon te saai is om te breien. Bij mij werkt dat niet zo. Mijn ‘tweede’ sokken zijn meestal snel af. Misschien omdat er al een sok, als voorbeeld, ligt en het verleidelijk is om sneller te breien. Immers ik zie hoe ver ik nog moet breien en ben ik daardoor geneigd om nog ‘eventjes’ door te breien tot de hak of teen.

Ik heb alweer een bolletje uit m’n stash opgediept voor een nieuw paar sokken. Gekocht op de Breidag in 2016. Een Italiaans bolletje van Lang & co: Super SOXX. Het worden een recht-toe-recht-aan sokken of zoals ze in het Engels zeggen: plain vanilla socks. Dit streepjesgaren leent zich niet voor ingewikkelde patronen.

Het is in een week tijd voorjaar geworden. Tijd om lekker in de tuin bezig te gaan. Zelfs onze tuin, maatje postzegel, heeft wel wat snoeiwerk nodig. Omdat het steeds vroor konden we de appelboom niet snoeien. Vandaag is ze flink gekortwiekt. We snoeien zoveel mogelijk bij afnemende maan. Dan is de sapstroom naar beneden gericht en is de kans op doodbloeden minder.

Onze stabijna* wordt is oud. Dertien lentes! De ene dag huppelt hij vrolijk mee en kan ik lekker de bos* in maar het komt ook voor dat de hond halverwege blijft staan. Dan wil hij niet verder. Geen idee waarom hij niet wil. Chiqo loopt soepel dus ik kan me niet voorstellen dat hij pijn in zijn gewrichten heeft of iets. Het zij zo. En zoals we denken, het zal wel met z’n leeftijd te maken hebben.

Over oud gesproken: Jiskepoes is met haar negentien jaar ook een bejaard dametje. Ze brengt haar dagen veelal slapend door, behalve als we zitten te eten. Dan komt ze er gezellig bij zitten. Lief poezebeest!

* Stabijna: Chiqo is nét geen Stabij, het is een kruising Stabij/Wetterhound.
* De bos: In het Stellingwerfs, een soort Drents dialect wat we hier spreken, hebben we het over Dé bos in plaats van Hét bos.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. jan
    Mrt 11, 2018 @ 12:56:02

    Yes! Daar kunnen gekochte sokken niet tegen aan

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: