goede voornemens

Ik ben niet zo van de goede voornemens. Alhoewel… Ik neem me toch elk jaar bepaalde dingen voor. Zoals dat ik meer UKT wil hebben. (Uninterrupted Knitting Time) meer mooie boeken kan lezen en meer wil borduren. Bij dat laatste heb ik echt rust nodig, een breiwerkje pak ik snel op en dat heb ik niet bij borduren. Deze (zie foto) staat nog op mijn verlanglijstje, een merklap van Jan Houtman. Aankomend 1/2 jaar weet ik zeker dat eindeloos borduren er niet in zit.

Naald en Draad handwerkspeciaalzaak

Er zal veel van mijn tijd in de studie gaan zitten. Ik hoop dan ook zo dat ik in juli mijn studie kan afronden met een diploma. Ik ga mijn best doen.
Maar…over die goede voornemens. Dit jaar heb ik toch één serieus goed voornemen… Afvallen!

In mijn babyboek werd ik al als ‘Hollands Welvaren!’ bestempeld. Later als kleuter werd m’n stevige voorkomen steevast door m’n moeder vergoelijkt als babyvet. Ik houd van lekker eten en van bewegen juist weer niet. Slechte combi, dus op mijn veertiende werd de eerste lijnpoging al gestart. Vele pogingen volgden. Minder eten en meer bewegen.
Sportschool abonnementen, tennis, volleybal, jazzballet, gym en hardlopen. Ik weet heel goed wat goed is.

Er zijn factoren die mee kunnen spelen in het aankomen in gewicht . Zo kan bepaalde medicatie zorgen voor een voortdurend honger gevoel. Daarnaast gaat ook nog de stofwisseling in de slaapstand én voel je je door de medicatie voortdurend moe. Dat is nogal wat.
Door het stoppen van medicatie in 2014 vlogen de kilo’s bij mij er af. Ik huppelde in het rond, niet geremd door moeheid. Stofwisseling ging sneller, honger was weg en in no time verloor ik gewicht, zonder iets te doen!
Maar goed, geen medicatie nemen is voor mij niet echt verstandig. Langzaam aan kwamen er weer kilo’s bij.

Toch wil ik nu de knop weer omzetten. Dus struinde ik het internet af naar diëten, weight watchers en andere hulpbronnen om het afvallen succesvol te laten verlopen. Inmiddels heb ik zoveel ervaring dat ik weet dat een crashdieet averechts werkt. Na verloop van tijd wordt je er echt zwaarder van. Doordat je met zo’n dieet niet normaal eet krijg je juist vreetbuien.
Ik weet dat ik het kan, ik ben eerder wel afgevallen. Maar nu zal het een stuk lastiger worden vanwege de medicatie die ik gebruik. Ik zet de volgende strategie in: calorieën tellen. Ik deed het al veel vaker. Bewust minder innemen. Wie weet pas ik dan in het voorjaar weer wat beter in mijn motorpak! Wordt vervolgd.


Foto van mijn Stationzwaanshawl met een bankhangende hond.

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Martine
  Jan 04, 2018 @ 17:40:01

  Succes met het afvallen. Ik zou daar ook werk van moeten maken, alleen heb ik er de fut niet voor…

  Beantwoorden

 2. ria
  Jan 05, 2018 @ 07:10:32

  Kijk eens bij de Eva, energieke vrouwenacademie, daar vind je vast wel goede tips.
  Je station zwaanshawl wordt trouwens prachtig, ik brei met een lacegaren maar ben nog niet zo tevreden over het resultaat.
  Groet, ria

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: