winterstreeskal

Via Puk Vossen (Bureauvossen op internet, Puk Vossen-groep op Ravelry) doe ik mee met een KAL, Knit-Along. Een KAL is een samenbreiproject.
Samen starten en breien aan hetzelfde project. Ik kan wel stellen dat breisters creatievelingen zijn en ieder project dus weer heel anders eruit komt te zien. Het idee, het patroon: de Trees, een rond gebreide sjaal is hetzelfde, de uitvoering is (op Ravelry) 177 keer anders. Ravelry is een brei- en haakcommunity of wel brei- en haakgroep op internet. Een enorme site met veel, heel veel mogelijkheden voor de leden. Zo kan je er  patronen vinden, je eigen projecten neerzetten, bekijken wat andere leden van een bepaald bolletje wol breien, subgroepen/ fora over allerlei onderwerpen. Ik kan me er echt in verliezen, surfend over de site. Afijn, terug naar de Wintertrees: ik ben er zes december mee begonnen.

Zeventien kleuren sokkenwol, 120 steken op rondbreinaald 3 mm. Ikzelf vind het erg leuk om zo maar wat wilde kleurcombinaties te maken. Toch zit er ook wel een zekere rust in, zo komt er regelmatig een streepje zwart door.
De kleurstreepjes zijn 2, 4, of 8 toeren breed. Het is fijn om met al die kleuren te werken en dus combinaties te maken binnen de kleuren. Ik ben echt benieuwd hoe de shawl uiteindelijk wordt. Door het best wel dunne garen, naald 3, zal het nog wel eventjes duren voor dit project af is. Het geeft niet, het gaat bij mij niet om het uiteindelijke resultaat maar het doen, het spelen met kleurtjes.
 :
Mijn studie en stage lag even stil, lag… sinds gister probeer ik toch weer te studeren. Komende week heb ik tentamenweek. Ik doe toch een poging nog wat leerstof in m’n hoofd te stampen. Maar houd er ook rekening mee dat ik het tentamen, ontwikkelingspsychologie, niet zal halen. Dat geeft niet. Maar dat maakt wel dat komende periode ik het qua studie nog drukker zal krijgen.
Het gemis van mijn moeder maakt dat ik me moe en verdrietig voel. Ik weet dat het goed is zo. Het is goed omdat ze door haar spierziekte zo enorm beperkt was in haar dagelijkse leven. Dat te accepteren en beseffen maakt het verdriet wel dragelijk. Wees worden op je achtenveertigste is ook reëel. Maar ik had liever gehad dat mijn moeder gewoon gezond was gebleven!
 :
Pachelbel Canon in D major.

Advertenties

3 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. joke
  Jan 29, 2017 @ 09:12:00

  Sterkte Froukje!!!
  Je moeder blijf je missen, helaas!
  dikke knuffel voor jou van mij!

  tot morgen groetjes Joke

  Beantwoorden

 2. Lize
  Jan 30, 2017 @ 07:02:32

  Ik heb meegedaan met de zomertreeskal en vond dat wel leuk om te doen.
  Veel sterkte en succes

  Beantwoorden

 3. Marjon
  Jan 31, 2017 @ 17:51:40

  Veel kracht voor de komende tijd! En zullen voor je duimen voor je tentamen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: