kal en kaartjes

divaHier schreef ik over de KAL (Knit a Long) ‘R/each’ van Monique Boonstra. Alhoewel Monique het patroon echt goed beschreven had en ik het dus ook prima snapte was het toch te hoog gegrepen voor mij.  Ik werd ten lange leste gefrustreerd door het telkens weer te moeten uithalen van de shawl. Dat is zeker niet de bedoeling.
Het patroon is wel erg mooi dus in de toekomst zal de ‘R/each’ vast nog wel van mijn pennen rollen.
Om met het garen (Drops-Alpaca) wat ik voor de KAL kocht toch te gaan breien heb ik een andere omslagdoek gezocht. Deze is van Drops Design (134-3) en echt niet moeilijk. Een toer duurt wel lang want ik heb 363 steken op moeten zetten! Het patroon is met 1 kleur, ik verwerk in de Diva twee kleuren. Omdat ik alleen de heengaande nld in patroon brei en terug averechts kan ik goed zien wat ik doe. Het is een feestje met dit garen te werken! Wordt vervolgt dus!
20151211_123935Al weer een tijdje houd ik nu een weblog bij.
In 2006 begon ik bij ‘web-log’ met bloggen. Gewoon wat experimenteren. Het eerste blogje ging over onze vakantie richting Ardennen. In die tijd begon ik ook met het volgen van andere blogs. Ik kwam er achter dat het erg leuk is om de weblogs te volgen waarop ook mijn interesses verwoord/verbeeld werden. Wanneer het zo is dat ik het leuk vind om die weblogs te bezoeken en er inspiratie op te doen, zo dacht ik, dan is het misschien voor anderen ook leuk om te zien waar ik mee bezig ben.
En zo ontstond het idee een handwerkgerelateerde weblog te beginnen. Bij web-log. Tot herfst 2011 heb ik bij ‘web-log’ een blog gehad. Toen ging er van alles mis bij dat bedrijf met als gevolg dat mijn web-log niet meer online was. Sinds oktober dat jaar ben ik verder gegaan met een wordpress weblog, deze dus.
20151209_120502Naast breiwerkjes komen er ook andere dingen van voorbij. Dat kan en wil ik niet laten.
In die 9 jaar bloggen is er veel gebeurd.
Eén van de allerleukste dingen die voortvloeide uit m’n weblog is het contact wat er ontstond met H, een blogster die ik volg. We kwamen er achter dat we niet eens zo ver van elkaar vandaan wonen. Zij introduceerde me bij haar brei-vriendinnen, en zo kwam ik bij de Breibende. Heerlijk om eens in de veertien dagen aan de keukentafel (live dus) te zitten, om elkaar te inspireren op handwerkgebied maar ook het leven met elkaar door te kunnen spreken.

Ik blog nog steeds met veel plezier. Het gaat me dan ook niet om de reacties of kijkcijfers, maar gewoon om stukjes te maken over de dingen die mij zoal bezig houden. Het verwoorden met tekst en foto’s van een klein gedeelte van m’n wereld.
Als ik dan eens in gesprek met iemand het over mij weblog had dan krabbelde ik wel eens het adres op een briefje. Dat kan wel anders zo dacht ik…
En met een paar klikken verder…tadaaaa…een kaartje!
En gister werd er een klein pakje gebracht met…mijn eigen visitekaartjes!
20151209_121413

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anneke
  dec 11, 2015 @ 13:57:27

  Wat heb je een leuk kaartje ontworpen.

  Beantwoorden

 2. elly
  dec 12, 2015 @ 18:03:46

  wat een vrolijk kaartje Froukje! mag ik er 1????? jaaaaaa

  Beantwoorden

 3. jesse
  dec 13, 2015 @ 11:35:16

  Wat een gezellig kaartje Froukje…en leuk om te lezen hoe je blog ontstaan is.

  Beantwoorden

 4. Marijke
  dec 13, 2015 @ 16:49:56

  O, wat ben je alweer lang aan het bloggen. Ik volg je met veel plezier en wens jou ook nog veel plezier met breien, bloggen, wandelen, je familie enz. enz.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: