afhoudende maan

988092906b3e7053f6b42605f8620a1dVanavond is het volle maan.
Deze maan staat in teken van kracht en overleven. Ook wordt deze maan wel Bevermaan genoemd. Die naam komt vanuit de Verenigde Staten: de bevers zijn in deze periode actief om zich voor te bereiden op de komende koude periode.
Afgelopen nacht tot half zeven vanavond is het daarnaast ook afhoudende maan. Dat betekend dat de maan van het ene sterrenbeeld in het andere overgaat. De maan maakt dan even geen verbinding met de planeten. Dit heet ook wel void of course (v.o.c.). Soms duurt dat maar enkele seconden maar soms, zoals vandaag, uren. De maan kan tijdens v.o.c. geen natuurlijke groeikracht aan nieuwe of belangrijke dingen meegeven en dan is dus de kans op succes gewoon minder. Tijdens deze periode kun je beter geen nieuwe dingen starten. Maar om nu met de dekens over je hoofd in bed te blijven liggen is ook geen goed plan. Bovendien is het elke 2 a 3 dagen v.o.c. en om daar elke keer rekening mee te houden is niet te doen. Maar het is interessant om te ontdekken hoeveel invloed de maan, in dit geval, de afhoudende maan heeft. En als het gaat om belangrijk werk of nieuwe investeringen op welk gebied dan ook, is het toch wel handig om even met een schuin oog naar de maan(stand) te kijken.

Boeddha zei ooit:
‘Geloof niets omdat het in een boek staat.
Geloof niets omdat mensen zeggen dat het zo is.
Geloof niets omdat het een religieuze leer is.
Geloof het alleen omdat jij weet en voelt dat het waar is.’
En daar geloof ik dan wel weer in.
2015-11-22 10.46.52Hier gaat de herfst langzaam aan over naar de winter. De natuur gaat langzaam aan over in de rust. Het meeste blad is van de bomen en de meest paddenstoelen zijn verdwenen. De eerste nachtvorst is alweer een feit.
Het bevroren blad kraakte onder onze voeten.
2015-11-17 11.13.55

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: