col & kal

Mystery_Knit_A_Long_APFL_mediumHet normale leven gaat ook door. En daarom toch maar weer een huis-tuin & keuken-blogje hier.
Ik doe mee met een Mystery-sjaal KAL (Knit a Long) van Monique Boonstra op Ravelry. Ik gebruik hier superzacht garen voor: Drops Alpaca mix.
In 4 keer komt er een stukje van het patroon vrij. De deelnemers weten dus van te voren niet hoe de shawl er uiteindelijk uit komt te zien. Wel dat de shawl in een halve cirkel vormt met verscheidene technieken erin. Cleu 1 is Shetlands breien. De heengaande en teruggaande toer in kantpatroon breien. Best Heel lastig voor mij! Wel heel leuk maar ik ga steeds de fout in, omdat ik de concentratie heb van een pepernoot!
Ik heb dus van cleu 1 nog niet eens het eerste stukje (chart 1) foutloos kunnen breien. En dat stukje moet dus 22 herhaald worden…Het geeft niet hoor. 36502925Inmiddels is clue 2 al uit. Maar ik maak me niet druk. Ik vind het zo leuk om via het forum alle vorderingen te volgen. Ik volg vanzelf! Slow knitting is dat net zo goed als slow food?
2015-11-04 21.14.492015-11-09 10.17.35Om even wat anders (lees: makkelijkers) op de pennen te hebben, (de sokken waren af) heb ik een col opgezet. Gewoon een sjaal breien en de uiteinden aan elkaar zetten. In de valse pattent steek.
En ook bij deze eenvoudige steek ga ik regelmatig de fout in…grr!
2015-11-17 10.19.29Voordeel van deze steek is dat de voor en achterkant hetzelfde zijn en het een grof gebreid uiterlijk krijgt maar toch niet los wordt. Van de Mystery-Kal heb ik meteen een handigheidje van Monique geleerd: de eerste steek averechts afhalen met draad voor het werk. Dan draad naar achteren en verder breien. Zo wordt zijkant mooi!

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Trackback: kal en kaartjes | froukje's weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: