wachten

Ken je die mop van die twee mensen die op de motor naar Zuid-Frankrijk wilden? Nou ze zijn alweer thuis zonder Zuid-Frankrijk te hebben bezocht…

Wat we wel gedaan hebben was wachten…
Wachten op bergingsdiensten.
Wachten op taxies.
Wachten op telefoontjes van alarmcentrale.
Wachten op vervangend vervoer.

Zoals dat gaat bij vakanties, maakten ook wij deze lente druk plannen voor de zomervakantie.
Natuurlijk zouden we de motor weer pakken en low-budget en heel basic op pad gaan. Atlas erbij, internet afgestruind. Na uitvoerig overleg & rijp beraad zou het Zuid-Frankrijk en misschien wel Noord-Spanje worden. Rocamadour zien. Toen we in het t.v.programma “Ik vertrek” de motorcamping in de Dordogne zagen wisten we het zeker. Op die camping wilden we wel ook wel een paar nachten staan.
We waren van plan om een kleine 3 weken weg te blijven.
Dinsdag (vorige week)
Prachtig weer en rijden maar.
2015-06-30 09.24.35Met warm weer kun je best rijden hoor. Ging prima. Wat vaker stoppen, wat vaker drinken. Uiteindelijk belanden we in Dinant in Belgie. Aan de Maas konden we de tent opzetten.
IMG-20150702-WA0022Woensdag.
Weer op pad. Maar op de vierbaansweg bij Nancy kregen we motorpech. Dat is heel link. We stonden gelukkig bij een afrit en hebben de motor de afrit afgedrukt. Het was dik in de 30 graden en met motorpakken een motor met bepakking drukken valt niet mee. Aan de kant van een rustiger weg stonden we dan.
Gelukkig stopte er een fransman die ons meteen water gaf. Hij adviseerde ons de motor naar een garage dicht bij dat plek te drukken. Dat hebben we gedaan. De weg liep wat af, wat ook weer een geluk was.
De jongens van de garage daar, hebben ons ook goed geholpen. Weer eerst water gekregen. Afijn…motor aan de praat en wij weer op pad…voor een km… weer een storing, weer op vierbaansweg maar nu geen mogelijkheid om weg te drukken.
In de avondspits. Alarmcentrale in Nederland gebeld maar die konden niets doen. We moesten 112 bellen. Met veel moeite lukte dit uiteindelijk. Na lang wachten langs een weg waar de auto’s vlak langs onze motor raasden, kwam er een bergingsauto en een auto die de weg even afzet zodat de motor opgeladen kon worden.
Daar gingen we dan.
IMG-20150702-WA0027IMG-20150702-WA0017Aangezien het inmiddels al avond was en de garages al dicht waren heeft hij ons naar de dichts bijzijnde camping gebracht. Heeft voor ons een plekje geregeld en ons daar afgezet. Duur grapje…dik 200 euro!
Donderdag
’s Morgens heeft Jan eerst geprobeerd de motor te maken. Frustrerend is dan dat hij wel kan sleutelen maar daar op de camping geen doormeet apparatuur heeft. Dus weer contact alarmcentrale, tenslotte waren we verzekerd voor vervangend vervoer.
Vrijdag
Motor weer op de bergingsauto naar garage in Nancy. Wij mee met helmen en pakken.
2015-07-03 09.44.20De garage midden in Nancy repareerde niet. Waarop wij werden verzocht uit te stappen en de bergingsmeneer, die geen woord Engels sprak, ons probeerde duidelijk te maken dat hij naar elders ging met motor en hij voor ons een taxi had gebeld. Vervolgens reed hij weg. Met motor. Waarheen? Geen idee. Weer wachten, in Nancy. Uiteindelijk via die zaak, die niet repareerde, opnieuw taxi gebeld.
Wachten…wachten…wachten. Met taxi weer op camping. Alweer morgen om. Weer contact met alarmcentrale die achterhaalde waar motor was. Nu moest diagnose (motorstoring) gesteld worden.
Nee, dus nog steeds geen vervangend vervoer. Pas de volgende dag zou er naar de motor gekeken worden.
Zaterdag.
Heel de dag wachten op telefoontjes van alarmcentrale. Pas om half 5 verlossend telefoontje: motor klaar. Ik snel inpakken en Jan door behulpzame campinggast naar motor gebracht. Blij, we zouden weer op pad kunnen. We stonden in Nancy sinds woensdag, op een camping met niets, supermarkt kilometers lopen en het was erg warm. Onwetendheid en wachten maakt dat je niet echt in een vakantiestemming bent.
Toen dachten we nog, eind goed al goed.
Maar nee dus. Net nadat Jan bij garage wegreed viel motor weer uit. (17.10) Nu op een hele gevaarlijk plek. Dus Jan weer 112 bellen. Al wat er kwam, geen bergingsdienst. Na lang wachten heb ik gebeld met 112. Er was niets met eerdere melding gedaan, want ze konden hem niet vinden…. Omdat het inmiddels 20.00 uur was en Jan vanaf die dag alleen ’s morgens broodjes had gehad en sinds begin van de middag geen drinken meer en het erg warm was heb ik opnieuw bij 112 om hulp gevraagd. Jan kreeg last van zijn hartritme en spierpijnen. De brandweer én politie hadden hem wel zo gevonden! IMG-20150707-WA0008Water gekregen en maar weer wachten op bergingswagen. Die niet is gekomen. Ook steeds in contact met alarmdienst in Nederland. Uiteindelijk werd er om 22.00 opnieuw een bergingsauto gestuurd. Ook die heeft Jan niet kunnen vinden (?) om 23.00 was Jan er klaar mee. Inmiddels was stroom op van telefoon. Hij zou motor maar laten staan en lopend terug naar camping…je moet wat. Toen kwam er een Franse jongen die met Jan de motor naar een veilige plaats heeft gebracht. Jan water heeft gegeven en uiteindelijk heeft de zus van deze Franse jongen Jan met haar auto naar camping gebracht.
Ondertussen werd ik ongerust.
Ik kon Jan al een tijdje niet bereiken want zijn mobiel had immers geen stroom meer. Alarmcentrale had veel eerder op avond gezegd dat Jan zo weer op de camping zou zijn. Uiteindelijk om 23.30 maar weer naar alarmcentrale gebeld. Vriendelijke man zou het uitzoeken en ik zou worden teruggebeld. Weer wachten…O, wat loop je dan te ijsberen. Uiteindelijk kwam Jan dus na middernacht pas weer op de camping aan.
Ik heb wat gebeld dus met 112 en alarmcentrale die avond. Ook met thuisfront. Zowel zoonlief als dochterlief hadden veel eerder in de week los van elkaar al aangeboden om ons op te halen, een auto te brengen of wat dan ook. Maar goed, wij dachten een goede verzekering te hebben met vervangend vervoer…
Op zaterdagavond zat ik er wel wat doorheen. Alarmdienst beloofde mij dat er zondagmorgen toch echt een auto voor ons zou zijn.
Zondag.
Al vroeg gebeld met alarmcentrale. We zouden worden teruggebeld. Wachten…wij weer bellen. Tent alweer gepakt. Meneer van alarmcentrale had geen auto…Wat!!!!
Uiteindelijk konden we met taxi naar Straatsburg (160 km verderop) om daar op vliegveld een auto op te halen, dan zouden we terug rijden naar Nancy voor berging motor. Half drie taxi.
Wachten…wachten… Weer bellen wij. Nee. Half 3 klopte niet. Pas om 16.00 konden ze auto regelen. Uiteindelijk was er een auto beschikbaar op vliegveld Straatsburg die we tussen 19 en 21 uur konden halen. Taxi zou om 18.15 komen. Wachten…wachten…nee geen taxi… weer bellen met alarmcentrale. IMG-20150707-WA0009Uiteindelijk kwam taxi over 19.00 aan.
Net, echt net voor 21 uur stopten we op vliegveld. Taxiritje van 414.00 euro! Jan rennen naar balie van huurauto’s en ik bleef op stoep achter met alle bagage.
Goed. Wij huurauto en terug naar Nancy. Uiteindelijk daar tegen middernacht aangekomen. Het was te laat voor de berging van de motor. Dus hotel gezocht waar we nog met ons pasje en keuzemenu konden inchecken.
IMG-20150707-WA0010Maandag.
Op naar motor. Gebeld met alarmcentrale. Berging zou worden gebeld. Weer twee uur wachten, uiteindelijk kwam bergingsauto om motor naar depot te brengen en konden we begin van de middag naar huis. Uiteindelijk reden we ’s avonds tegen tienen de dam weer op met een franse auto.IMG-20150706-WA0002Wanneer motor naar huis komt is nog niet bekend.
En dit is nog maar de korte versie van het verhaal…
Nee, de lol van de vakantie is eraf.

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. anneke
  Jul 08, 2015 @ 04:15:48

  Froukje wat een vakantie en ik kan me je angst goed voorstellen.

  Beantwoorden

 2. breieninpeking
  Jul 08, 2015 @ 07:53:37

  Wat een vreselijke ervaring(en). Geen wonder dat je even geen zin meer hebt in vakantie. Ik hoop voor jullie dat het weer hier mooi blijft, zodat je toch nog een lekkere zomer hebt.

  Beantwoorden

 3. Fenna
  Jul 08, 2015 @ 10:17:02

  Wat een triest verhaal. Hier wordt niemand vrolijk van. Echt balen. Hoop, dat je komende vakantiedagen nog iets leuks kan doen.

  Beantwoorden

 4. Trackback: 4023 | froukje's weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: