rondje zweden

Vorige week hebben we een rondje Zweden gedaan. Van Frederikshavn (Denemarken) met de boot over naar Goteborg. We kwamen die dag uit op een camping in Ljungskile. De eerste nacht in de tent omdat het weer prima was. We stonden zo mooi, aan een meer.
2015-05-23 20.32.10De volgende dag richting noorden: Hogsater. Een prachtig gebied. Vanwege het toch onstabiele weer, de rest van de week voor trekkershutten gekozen. Na twee nachtjes hier, weer back on the road: eind van de dag belandden we in Rada, een plaatsje in de buurt van Munkfors.

2015-05-31 16.13.05Ook deze omgeving is zo mooi. Ongerepte natuur en op de weg rijd je alleen. Handig: de camping-eigenaar was Nederlands en kon ons zo wijzen op een prachtige wandeltrack. In Zweden betekend dat veel klimmen en klauteren. 2015-05-27 13.42.03Eind van de week zakten we weer af richting zuiden. Zo kwamen we in Marieholm terecht. En uiteindelijk nog een nachtje Malmo. Mooie stad trouwens! Deze omgeving doet weer wat Deens aan.
2015-05-29 16.12.092015-05-29 19.14.13zwedenOm zo weer met de bruggen in Kopenhagen te komen. Daar natuurlijk ook nog even de toerist uitgehangen. Ook al zo’n mooie stad. En wat een bekijks bij de kleine zeemeermin. Bussen vol!

Op kaartje hiernaast staat onze rit. Dan zie je ook hoe groot Zweden is. We merkten het verschil in lengte van de dagen al bij bovenste puntje waar we waren en onderste puntje. We hebben al met al een dikke 3200 km gereden. Met de auto. Het was te koud en het weer te onstabiel om de motor te pakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: