sjaal als warm gebaar

2015-02-08 14.30.34Laatst deelde ik al dit filmpje van Hart van Nederland op mijn facebook. In de Leeuwarder Courant van gister dook ook weer een artikeltje op: ‘Sjaals breien voor een warm gebaar.’ Een leuk initiatief: Je breit een sjaal en vervolgens laat je die achter op een willekeurige plaats. Met een briefje erbij zodat de vinder weet dat die sjaal niet vergeten is maar een warm gebaar voor diegene die de sjaal vindt. Deze trend komt, naar alle waarschijnlijkheid, uit Canada.
Hier worden de gebreide sjaals aan bomen gebonden als cadeau voor daklozen.
In Nederland begon Linda Scheijgrond met het opzetten van een facebookpagina ‘De anonieme sjaal’. Een succes. de anonieme sjaalIlse uit Heerenveen breidt elke week meerdere sjaals om ze vervolgens met een briefje in de wijde wereld te leggen.
Op het briefje de tekst: ‘Voor wie mij vindt. Ik ben niet kwijt, ook niet verloren maar speciaal voor jou gemaakt. Gewoon omdat iedereen op zijn tijd wat warmte kan gebruiken. Neem mij dus maar lekker mee en probeer vandaag (of morgen) ook eens wat leuks te doen voor een ander. Facebookgroep de anonieme sjaal’. Maar niet alleen in Nederland, overal in de wereld doen breisters (m/v) mee met dit initiatief.
Prachtig gebaar, juist in deze tijd. Nu maar hopen dat deze cadeautjes niet voor verdachte pakketjes met bommen worden aangezien…juist in deze tijd…
3906279849_dcf1aa8260_z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: