arme hond

Chiqo heeft het niet zo op vuurwerk. En dat is zacht uitgedrukt. Chiqo is zo bang dan hij nauwelijks nog naar buiten wil. Wanneer er geknald wordt kruipt hij onder de tafel. Ik baal van al die knallen in de straat. Ik snap de lol er ook niet van. Voor kapitalen wordt er de lucht in geschoten. Ja, ook nu al! Van mij mag het januari zijn, zodat ik weer een vrolijke hond naast me heb lopen in het bos.
2014-12-30 13.28.38

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hannahsknits
  Dec 30, 2014 @ 13:57:36

  Klinkt een beetje gek misschien maar: Zo min mogelijk aandacht aan besteden. Dus niet aaien of achgossie zeggen of zoiets. Dat bevestigt namelijk het gevoel dat hij bang voor iets moet/mag zijn. Gewoon zoveel mogelijk je gewone ding doen. Eventueel een hand op hem leggen (maar niet echt aaien dus). Lekker bij je laten liggen, eventueel de radio aan of zo? Zolang jullie normaal doen krijgt hij hopelijk ook meer vertrouwen dat het niet zo erg en niet zo eng is wat er gebeurt.

  Ysja vind knallen ook eng dus we komen minder buiten, en als ze schrikt probeer ik dus te doen alsof er niets aan de hand is. Nou is het knallen bij ons niet zo erg als het wellicht bij jullie is. Hopelijk heb je iets aan deze tips.

  Beantwoorden

 2. Dientje
  Dec 30, 2014 @ 15:53:54

  Wij kennen het probleem ook. Negeren en gewoon doen we ook. Maar probeer Dientje maar eens naar buiten te krijgen. ‘S morgens gaat nog. Wij gaan zelfs naar een plek waar niet in de directe omgeving vuurwerk wordt afgestoken. Alleen op oudejaarsdag na 18 uur is prima, maar niet vanaf oktober al. Veel sterkte. Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: