corners of my livingroom

Een ‘ordinary Wednesday’ zal ik maar zeggen, 15 oktober 2014. Toch is het juist het alledaagse waar je van mag genieten zo lees ik in de Flow! Omarm het alledaagse! Hier mijn ode aan het alledaagse.
Beginnend met de innerlijke mens: Mijn lunch. Brood met kaas, hollandser kan het niet. Brood van de Jumbo, Hollands Grof: mijn favoriet. Duur maar zoooooo lekker! Plakje kaas van de Lidl. Het liefst belegde ik het met oude kaas maar eh die is zo vet dus koos ik toch maar voor Linessa een caloriearmere variant van de Lidl. Onder motto: wat er niet aankomt hoeft er ook niet af.
2014-10-15 12.02.03Zoals ik al schreef een odinary wednesday. Dus, first thing in the morning, hondje Chiqo uitlaten. Die kreeg, by the way, even naar zijn hondenkoppie geslingerd dat hij dik is! Nou ja zeg! Gelukkig trok Chiqo zich niets aan van die woorden. En dat nog wel terwijl hij zo goed bezig is met bewegen elke dag. Rennen en draven dat het een lieve lust is.
2014-10-12 11.23.40Afijn: Koffie drinken, wasjes draaien, ophangen, poes aaien en wat rommelen in huis. Mijn plannen voor deze woensdag zijn er niet veel. Dus met de noodzakelijke dingen houdt het wel op. Heerlijk toch! Naast de verplichte huishoudelijke dingen gewoon op de bank zitten, poes op schoot en breien/lezen en internetten.
Kachel aan om even de kou te verdrijven en het iets aangenamer te maken in de woonkamer. Daarmee kom ik gelijk op het thema ‘corners of my livingroom’.
2014-10-15 11.52.11Even een kijkje in mijn huiskamer. Boven de deur hangt een geweitje. Ja, ik ben een poeliers-dochter en dan kan je dat verwachten.
2014-10-15 11.52.01Een gewei boven de deur is ook een symbool. Het staat voor het licht, zuiverheid, creativiteit en spiritualiteit. Maar ook met zachtheid, soepelheid, kracht en teken van eeuwig leven. Dat is nogal wat.
Het gewei van een ree vernieuwd: Elk jaar wordt het afgeworpen en komt elk jaar krachtiger terug. Opdat problemen er zijn om overwonnen te worden en de grote wens is dat iedereen daar krachtiger uit komt.
Toch een prachtige symboliek!
Even verder kijken.
Aan één van de balken in de kamer hangt een heksenbezem. Ik heb er twee in de kamer hangen. Logisch dat ze er hangen.
Ik bewandel het levenspad van de oude natuurreligie, zeg maar de hekserij.
Een heksenbezem is een vergroeiing van takken van een berkenboom. Deze hangt al vele jaren in mijn huis. Een heksenbezem, een echte bezem, is gemaakt van berkentakken en heeft als doel om kwade geesten of kwaadwillende buiten de deur te houden. Of dit ‘foutje’ van de natuur dat ook doen weet ik niet.
2014-10-15 11.57.39Op de vensterbank staan twee accubakjes met zwerfsteentjes. Deze zijn verzameld door mijn vader. Ik heb wat met stenen, blijkbaar van mijn vader doorgekregen want hij sleepte ook van overal vandaan stenen mee naar huis.
2014-10-15 12.03.15Er ligt bij mij ook een steen met een gat. Ooit gevonden in Cornwall U.K. Het bijzondere van deze steen is dat het gat door een natuurlijke manier is ontstaan. Wanneer je een wens hebt en deze op een briefje zet en het briefje door het gat doet je een grote kans hebt dat de wens uitkomt. Zo’n gat staat voor een doorgang naar een andere wereld. Bijzonder toch?
2014-10-15 13.02.54In de achterkamer hangt een klompje met een borsteltje. Dit is een stukje erfenis van mij oer-pake Tjipke. Het klompje kwam weer boven water bij het opruimen van ons ouderlijk huis en heeft natuurlijk ook een mooi plekje gekregen in mijn huis.
2014-10-15 11.56.40Ook vind je bij mij veel blikjes. Op m’n vele strooptochten langs de kringloopwinkels kom ik vaak met een blikje thuis

2014-10-15 11.58.552014-10-15 11.58.19En natuurlijk staat er een foto van de kienders in de kamer. Ach, niet alleen foto’s van de kienders hoor. Meerdere foto’s van dierbaren hebben een plekje in de kamer.
Mijn woonkamer, zo gewoon en toch bijzonder voor mij, een echt thuis.
Hier laat ik het voor eerst even bij.
Tijd voor mijn breiwerkje!
2014-10-15 11.53.03

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Trackback: half rondje om het huis | froukje's weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: