21 kaarsjes

Vandaag is ze jarig, onze dochter Jildou. Zelf schreef ze een heel leuk stukje op facebook. Ik plaats het onderaan deze blog.
Afgelopen jaar heeft ze haar diploma gehaald aan het Cibap richting Grafisch Vormgeven. Ze begon aan het HBO te studeren, richting Media Entertaiment Management. Daarnaast heeft ze het druk met haar baantje bij Karwei en ja haar vriendje neemt ook de nodige tijd in beslag. Jildou staat nog met 1 been thuis en staat al met 1 been in hun nieuwe huis. Van Harte Meissie met je verjaardag!
942639_494504617286990_328530449_nJildou: “Terwijl iedereen zich druk maakt over de kerstdagen, maak ik me zorgen om heel iets anders. Het begon een paar maanden geleden, toen Sandor en ik geweigerd werden bij Legoland, ‘omdat we geen kinderen bij ons hadden’. Wat?! Morgen word ik 21 jaar en ik besef me dat ik me ook zo zal moeten gedragen. Ik kan niet meer ongegeneerd naar Dora kijken en naar One Direction luisteren kan al helemáál niet meer! Gelukkig deed ik dat laatste al niet, maar toch. Vroeger dacht ik dat je, als je 21 jaar was, alles al wist van het leven en de wereld – maar ik ben nog steeds onwetend. De buitenwereld heeft meningen, en ik zal ook mijn woordje klaar moeten hebben. Achter m’n moeder wegkruipen als iemand mij iets vraagt wordt niet meer getolereerd. Ik zal zelf beslissingen moeten nemen en volwassen moeten worden.

Maar terwijl veel om mij heen op zich zelf gaat of gaat samenwonen, gaat trouwen en kinderen krijgt besef ik dat ik toch echt ouder word – ook ik ga er aan geloven, en met heel veel plezier! Al zal ik mijn best doen om jong te blijven, want niemand pakt Dora van mij af.”
1505137_574059345998183_1037344534_n

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Anita
  Dec 23, 2013 @ 14:41:47

  Lief lief lief, wat is het toch leuk om een ouder te zijn en je kinderen volwassen te zien worden.

  Beantwoorden

 2. Marijke
  Dec 24, 2013 @ 06:21:20

  Jildou, nog gefeliciteerd. Mooi geschreven! Oud en jong tegelijk, dat kan volgens mij best.
  Froukje, jij ook nog gefeliciteerd met je dochter. Als ik dit zo lees, denk ik dat je het goed hebt gedaan. Jullie boffen met elkaar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: