opgeruimd staat netjes

fda7bd69361c96e9f0a3e3341aee2c41Een handige manier om je rondbrei-naalden op te bergen. Die van mij zitten in een kleine multomap met insteekhoesjes. Deze manier vind ik zelf veel leuker!
Sinds ik continentaals brei, alweer heel wat jaartjes, gebruik ik geen lange breipennen meer.  Wat me opviel is dat Sue in Engeland wel met lange pennen breit, dus breit met de draad om de rechter hand. Dit is de Engelse/Amerikaanse wijze van breien. De continentaalse wijze wordt ook wel Duitse wijze genoemd. Hier ook nog filmpje. Als ik zo rond struin op internet merk ik dat deze continentaalse manier toch wel de hele wereld veroverd. Bij deze manier heb je de draad in de linker hand en ‘pik’  je de draad op. De beweging die je maakt is simpeler en vloeiender en heeft wel wat weg van haken. Als het goed is gaat deze manier sneller.  Ik doe het vooral omdat ik dan een ontspannender houding heb en geen last meer krijg van mijn schouder en bovenarm.

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Martine
  mei 18, 2013 @ 18:25:06

  Inderdaad een leuke manier om je rondbreinaalden op te bergen! Erg origineel!

  Ik heb wel eens geprobeerd om continentaal te leren breien, maar keer toch altijd terug naar de Engelse manier van breien, omdat ik daar vertrouwder mee ben…

  Beantwoorden

 2. Tijm
  mei 19, 2013 @ 05:45:48

  Mooie opbergmanier. Ik heb zo steeds in hun eigen zakjes, maar vooral met de langere lengtes gaan ze zo krullen. De opgerolde vorm van in het zakje wil er steeds in schieten. Dan kan ik ze wel in warm water leggen van te voren om ze weer gladder te krijgen, maar dan is zo bewaren wel handiger en overzichtelijker.

  Ik brei al jaren continentaal, na zeer vertrouwd te zijn geweest met de andere manier. Eerst langzaam maar nu steeds sneller en ik moet zeggen, ik wil echt niet meer anders! Idd, het is soepeler en minder intensief. Zo hoop ik nog tot na mijn 90ste door te kunnen gaan met deze passie.

  Beantwoorden

 3. hannahsknits
  mei 24, 2013 @ 10:08:24

  Dat gaat mij net zo. Ik ben ook continentaals gaan breien vanwege een zere pols en schouder. Handige opbergmethode. Jammer dat naaigaren tegenwoordig niet meer op van die mooie houten klosjes zit.

  Beantwoorden

 4. Jolanda
  jun 02, 2013 @ 05:43:37

  Origineel!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: