maansverduistering

9eb82901b90666ffaf8e5f8fe22b9c0eVanavond (25 april)  is het volle maan, maar er is ook een maansverduistering.
Marlies zegt erover: Het is net Halloween maar dan in de lente!
Hieronder haar artikel:
Bron:  Astro Maanhaas: Goovers Counseling & Advies.

Deze Maansverduistering is de eerste in een reeks van vijf eclipsen in 2013.
Na deze Maansverduistering volgen dit jaar nog vier verduisteringen: Op 10 mei a.s. is er een Zonsverduistering in Stier, 25 mei een Maansverduistering in Boogschutter en 18 oktober wederom een Maansverduistering in Ram.
De totale Zonsverduistering in Schorpioen van 3 november 2013 zal kunnen leiden tot grote veranderingen en machtswisselingen, maar daarover later meer…!
Verduisteringen hebben het potentieel om krachtige gebeurtenissen te laten plaatsvinden en wat geactiveerd zal gaan worden rond een eclips heeft te maken met iets wat ongeveer drie maanden voorafgaand aan de eclips ontstond.
De maansverduistering, die voor ons deels zichtbaar is, vindt op 25 april om 20.09 ’s avonds tot middernacht plaats in het intense Waterteken Schorpioen.
image001Deze Maan van het Ontwaken is een krachtige psychische Volle Maan, waarbij het nieuwe leven zich op een krachtige manier manifesteert.
Pluto, die over Schorpioen heerst, loopt sinds 12 april j.l. retrograde, haalt het verleden naar boven, diepliggend oud zeer dat zich kenbaar maakt door middel van je lichaam, dat zelf te lijden heeft onder die oude pijn.

Wanneer de Maan in Schorpioen staat zijn emoties intenser dan anders, zijn we bang om afgewezen te worden, jaloers, rancuneus, dwangmatig en meer op onze hoede. We hebben spijt over gedane zaken en zijn donker gestemd, zwaaien daarbij tussen uitersten.
Moeder Maan is in haar Volle fase het meest zichtbaar en stelt zich in al haar kwetsbaarheid als het ware bloot…je begrijpt dat er weinig ruimte is voor geheimen…
We hebben nu te maken met een maansverduistering en deze is van grote invloed op ons emotionele leven.
Iedereen voelt de kracht van deze Volle Maan op zijn of haar manier, maar iedereen zal deze kosmische gebeurtenis anders ervaren. Als je geboren bent onder het teken Schorpioen of Stier of als je Maan in Schorpioen staat, voel je het effect van deze Volle Maan en haar verduistering het meest.
Deze maansverduistering is verbonden met Cheiron en Neptunus in Vissen, we kunnen het reine komen met onze dromen en fantasieën. Luisteren met een open hart naar jezelf en anderen helpt om oude wonden te herstellen. Het is een tijd waarin een einde kan worden gemaakt of omgegaan kan worden aan een vorm van verslaving, ziekte of toxiteit of met een situatie die jou niet (langer) dient in dit leven.

86b87e0d6b076ec0984d491128781443Het is een emotioneel geladen tijd, welke in het teken staat van relaties waarbij het thema polariteit vrijheid versus verbintenis duidelijk aanwezig is. De Zon en Mars in het Aardeteken Stier staan tegenover deze Volle Maan … Stier wil vasthouden aan wat tastbaar is, Schorpioen wil omvergooien… bestaande frustraties kunnen leiden tot langdurige wrok. Een positieve manier om met deze energie om te gaan is schoon (schip) te maken! Soms is iets stuk gooien, naast een gevoel van opluchting ook een bevrijdende vorm van loslaten…
Saturnus retrograde staat naast deze Volle Maan in Schorpioen en dan voelt het net alsof het Halloween is, maar dan middenin de Lente…Saturnus (psychische werkelijkheid) kantelt de energieen….Begraven emoties komen aan de oppervlakte, monsters die in de kast hebben geleefd, ontkend of onder strikte controle gehouden zijn gehouden, komen naar buiten en bedreigen ons gevoel van stabiliteit. Saturnus, Heer van Karma voert je terug naar het verleden…Ook al voelt het eng, laat het gebeuren…Pluto en Saturnus zijn de ondersteunde krachten die helpen om deze monsters te verjagen. Ze bieden je transformatie en de moed om je angst recht in het gezicht aan te kijken. Ze spiegelen ons eigen vermogen en laten jouw innerlijke gouden schat vinden, wat genezing op het diepste niveau inhoudt. Van tegenspoed komt kracht, een grote geestelijke kracht. Ga je schaduwen te lijf, je hebt uiteindelijk niets te vrezen dan je eigen angst. Het maakt je minder kwetsbaar voor manipulatie als je innerlijke schat gevonden wordt.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. lupineke
    Apr 25, 2013 @ 14:22:40

    Dank je wel voor deze bijzonder interessante informatie over wat er in de sterrenhemel plaatsvind vannacht!! Heel fijn om te lezen en het ondersteunt de gevoelens die dit oproept met meer tastbare feiten 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: