mystery kal V, poes en kinderen

Vrijdag kwam de laatst clue online. Verrassend! Ik heb de sjaal nog lang niet af hoor, de laatste clue brei ik bovendien wat langer. Omdat ik toch genoeg garen heb vind ik een royalere sjaal fijner.
Hier een mandje vol mystery-sjaal:
Na het ‘bed-manteltje’  komen er nu nog twee uiteinden aan.  Dat is de laatste clue.
Dus dat wordt breien-breien-breien tot de sjaal af is!
Wat ik zo leuk vind is dat de kleur van clue 1 gewoon doorloopt in clue 4, maar dat is dikke toeval hoor.

Nog even over onze kater Rebbel. Meneer is 13 jaar en ontzettend aanhankelijk. Vooral bij Wessel en Piet: zodra die even op onze bank gaan liggen, klimt meneer er bovenop. Liefst met de poten in de nek van de baas. Hij vind dat zo heerlijk: lekker samen even een uiltje knappen!

Maar op de leuning van de bank valt Rebbel ook meestal wel in slaap. Eerst kijkt hij dan geïnteresseerd naar buiten maar dan wordt z’n hoofd toch te zwaar en zakt z’n snuitje op de bank.

We waren dan ook verbaast dat Rebbel ineens wel geïnteresseerd was in sport!
Weliswaar niet om zelf te gaan doen maar op tv!
Hij zat zaterdag ineens vol aandacht naar de Olympische spelen te kijken.
Je ziet de oortjes van hem voor de tv, links.

Daarentegen heeft zoonlief Wessel wel een nieuwe sport ontdekt: kite-surfen!  Afgelopen weekend heeft hij zijn eerste pogingen gedaan en jawel: hij heeft er een nieuwe hobby bij.

Op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog. Helaas was er zaterdag en zondag te weinig wind, daar tenminste*, gelukkig kon Wessel gister nog wel even oefenen, toen waaide het wat meer.

* Terwijl W en S op Schiermonnikoog te weinig wind hadden,  was het hier in de omgeving heel anders. Tijdens het Dicky Woodstockfestival is de tent ingestort door een valwind. In korte tijd kwam er een gigantische hagelbui gepaard met dus een valwind waar de tent niet tegen bestand bleek. Uiteindelijk viel het, gezien de schade, enorm mee dat er niet meer gewonden zijn gevallen. Onze dochter Jildou ging ook met haar vrienden naar dit festival. Gelukkig kregen we nog voordat we het nieuws via de media hoorden van hun al een telefoontje dat zij ongedeerd waren. Het was echt een ramp geweest wanneer deze valwind een uur later langs kwam razen! Nu was de tent nog betrekkelijk leeg zodat de mensen die er al in stonden konden vluchten.

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hannahsknits
  Aug 07, 2012 @ 17:41:58

  Nou, wat heftig inderdaad van Dicky Woodstock festival….. Gelukkig dat het met de gewonden nog redelijk meeviel. Inderdaad: een uur later had het heel anders kunnen lopen.

  Wat een lieverd is jullie Rebbel.

  Je shawl wordt prachtig. Ik blijf maar twijfelen of ik hem af zal maken. Eerst toch maar andere dingen afmaken hoor.

  Knap van Wessel dat hij het kitesurfen zo snel onder de knie heeft.

  Beantwoorden

 2. Marijke
  Aug 09, 2012 @ 08:59:23

  Op de breidag heb ik een workshop gedaan bij Stephen West, de ontwerper van je mystery shawl. Zo’n aardig iemand. Ik vind zijn sjaals vaak eerder interessant dan mooi. Ik vind dat hij heel boeiende dingen doet met constructies en kleuren. Misschien zou je kunnen zeggen dat je meer bezig bent met het proces dan met het product. En daar is ook veel voor te zeggen, of niet? Ik vind trouwens de kleuren die je hebt gekozen erg mooi en ben benieuwd of je de sjaal uiteindelijk toch met plezier zult dragen.

  En ja, wat ging het tekeer op die avond van Woodstock zeg! En het kwam zo plotseling op. Doodeng! Gelukkig is het nog betrekkelijk goed afgelopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: