Schotland

Afgelopen week zijn Piet en ik naar Schotland geweest. Wat een schitterend land. We zijn door het zuidelijkste stuk gereden.
Vanaf IJmuiden zijn we met auto naar Newcastle gevaren. Van daar uit eerst langs Harians Wall. Verder naar het gebied: Grey Mare’s Tail. Hier loopt een waterval doorheen.

Wat een geweldig mooi landschap. Zo ruig en nergens bewoning. Overal schapen met lammetjes. Tot echt bovenop de bergen, zover je kan zien, overal witte bolletjes in het landschap! En de schapen lopen ook gewoon op de weg.

Einden rijden zonder iets of iemand tegen te komen, ja behalve schapen dan! Verder bij de kust gereden,  ruïnes gezien:  Sweetheart Abby bekeken en Caerlaverock Castle. In Wigtown staat ook een ruïne van een oude kerk, ernaast een vernieuwde kerk met prachtige glas-in-loodraam ramen. De koster gaf ons spontaan een uitleg over de kerk.

We sliepen in een hotel in Dumfries. Verder hebben we het Galloway Forest Park gezien. In tegenstelling tot Gray Mare’s Tail hier weer veel bomen, zowel loofbos als dennenbomen. En reeën lopen gewoon voor de auto uit!

In het hele landschap zie je dyk’s, dat zijn de stenen muurtjes om gebieden af te bakenen. Er is een systeem hoe ze deze bouwen. Stenen worden uit het land verzameld en opgestapeld.

Aan de kusten van het North Chanel gereden, langs Luce Bay, Wigtownbay al kijkend op Solway Firth. We hadden schitterend weer, stonden in tshirt aan de zee! Uniek natuurlijk.
Heel veel moois gezien, 1100 km op de teller en nog maar zo’n klein stukje van Schotland bezocht.


Gister zijn we weer thuis gekomen. Nee, niet veel gebreid, alleen op de boot eigenlijk. En zo nu en dan paar steken onderweg.
Ik heb een foto genomen van de route die we hebben gereden. En dan een foto van de totale kaart van Schotland, zo is goed te zien wat voor klein gebied we hebben gehad. Conclusie: we moeten echt nog eens naar Schotland!

Advertenties

6 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Jeannette(breit ravelry)
  Mei 06, 2012 @ 15:02:04

  Wat een heerlijke vakantie Froukje!, wat fijn dat jullie zo genoten hebben in het prachtige Schotland! De foto’s zijn geweldig mooi, fantastisch gewoon…
  Zelf zijn we nog nooit in Schotland geweest, het lijkt me schitterend om ooit ook eens te zien/ontdekken.
  Ik hoop dat je nog heel lang na geniet van deze heerlijke reis!

  Hartelijke groet!, Jeannette(breit op ravelry)

  Beantwoorden

 2. Tijm
  Mei 07, 2012 @ 02:57:24

  Wat een schitterende foto’s!!
  En wat een prachtige reis!!!!
  Zo te zien en te lezen echt een aanrader!!!

  Beantwoorden

 3. Marijke
  Mei 07, 2012 @ 05:04:49

  O, wat heerlijk! Een prachtige week gehad, zo te zien. Fijn.

  Beantwoorden

 4. hannahsknits
  Mei 07, 2012 @ 09:44:27

  Oh wat lijkt me dat heerlijk. Al die rust en ruimte (het doet me een beetje aan IJsland denken……). Fijn dat het een goede reis en vakantie was.

  Beantwoorden

 5. Jolanda
  Jun 04, 2012 @ 02:04:53

  ik ❤ Schotland!

  Beantwoorden

 6. Ilse
  Jun 25, 2012 @ 10:06:46

  ooohhh wat een heerlijke mooie rustgevende foto’s, ik ga Joop zo ver krijgen dat we hier, wie weet dit jaar, nog ff voor een paar dagen naar toe gaan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: