cherry red & spoil myself

Kersenrood is het garen wat M heeft geverfd. Met dit garen zijn we als breigroep aan het werk. We doen namelijk mee met een project van B. Schepping  in het Vlechtmuseum, in de expositie Under Con2troction.  We maken breiwerk wat aan weerskanten ‘mooi’  is. Dit wordt verwerkt in een soort hekwerk wat los in de ruimte komt te hangen. In het garen wat we verwerken zit ook bamboe, een prachtige link naar het vlechtmuseum.
Hierbij mijn lapje, voor en achterkant. Doordat het wordt opgespannen in het raamwerk lijkt het wel mooier dan zo liggend op de poef.

Under Con2truction
Textiele- en vlechtcontructies (bijna) zonder gereedschap: breien, haken, looping en meer.
14 november 2011 tot 5 februari 2012

En onder het motto:  Spoil myself, jawel met grote S!
Laatst was ik bij Ajoure in Joure, o wat een snoepwinkel is dat toch! De mooiste garens, prachtige collectie boeken. Echt: een waar walhalla voor de echte breisters! Eigenlijk had ik niets nodig, ik was met R mee, zij had er garen gehaald voor een mooi vest en kwam wat te kort. Toch kon ik dit sokkenbolletje niet laten liggen, wat een leuke kleuren. Het bolletje ligt nu te pronk op de kast. Wat is het toch fijn om jezelf gewoon even te verwennen met zo’n mooi bolletje!

Kerstballen-up-date:
M’n derde kerstbal is klaar, vierde nu op de pennen. Ik pak het zo nu en dan. Wanneer ik het pak is zo’n balletje ook zo af. Het is wel een werkje om je hoofd bij te houden door al dat inbreien. Maar wel erg leuk om te doen. Omdat ik ondertussen met nog al wat andere projecten bezig ben schieten de kerstballen niet echt op. Geeft ook niet, het is nog geen december tenslotte.

Nog even een foto van Jiske, genietend van de najaarszon.

7 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. dutch margreet
  okt 20, 2011 @ 12:39:28

  Ha, daar ben je weer. ik vond je via via, blij dat je het wachten gestaakt hebt, ik miste je. Ik heb het ballenbreiboek ook en denk dat ik mijn katoenvoorraad er ook bij pak, goed idee van je, wol voor de deken, katoen voor de ballen. Als het weer vroeg vriest hebben de vogels onze hulst (enige boom in postzegeltuintje) leeggevreten net als vorig jaar. Wat zullen een paar ballen dan leuk staan en na nieuwjaar, hup in het machien (vuurwerk voor de deur geeft roetaanslag rondom) en weer schoon, makkelijker dan wol en de vulling? Ik denk dat het kapotte panties en kniekousjes gaat worden, even een oplossing bedenken voor het mooi blijven hangen. Welkom dus, ben je nog naar Balloo herdersfair geweest? Het vilten achter paarden is niet zo spannend, wel als het er uit komt, heb zoiets eens op BBC of zo gezien in Mongolie.

  Beantwoorden

 2. Annita
  okt 21, 2011 @ 07:06:03

  Wat een leuk project, breiwerk dat aan 2 kanten mooi is. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.
  Wat heerlijk om jezelf te verwennen met zo’n mooi bolletje.

  Beantwoorden

 3. hannahsknits
  okt 23, 2011 @ 05:24:07

  Heerlijk logje Froukje, mooi al die breisels en garens. Plus kat niet te vergeten! De lapjes voor de tentoonstelling zijn mooi hé, lastig te breien maar mooi!

  Beantwoorden

 4. Jolanda
  okt 26, 2011 @ 08:43:51

  Door jezelf te verwennen, verwen je ons! Prachtige kleuren.

  Beantwoorden

 5. Trackback: Vakantie en verjaardag | hannahsknits
 6. Jeannette
  nov 10, 2011 @ 16:12:23

  Wat een leuk project, voor het Vlechtmuseum! Je lapjes passen er perfect in.

  Genieten is bij jou met hoofdletter G!, en terecht!

  Beantwoorden

 7. Trackback: tentoonstelling « froukjes weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: